Da Vinci híres festményén rejtette el a világvége dátumát

Sion-rend, Mária Magdolna, Jézus
Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora "Ez a kehely az új szövetség az én véremben." "Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, bennem marad és én őbenne."
Vágólapra másolva!
Egy művészettörténész szerint Leonardo da Vinci egyik világhírű festményén, Az utolsó vacsorán rejtette el a világvége dátumát.
Vágólapra másolva!

A szakértő, Sabrina Sforza Galitzia számos Da Vincitől származó kéziratot áttanulmányozott, ezek alapján bukkant a festményen szereplő rejtett üzenetre. Az információt a központi ablak feletti rész rejti matematikai és asztrológiai kód formájában.

Eszerint a világvége 4006. március 21-én fog elkezdődni, és ugyanezen év november 1-jén fog véget érni.

Galitzia szerint a rejtvényből az is kiolvasható, hogy a pusztulás egy világméretű árvíz formájában fogja sújtani az emberiséget. A kataklizma ugyanakkor nem jelenti minden élőlény pusztulását, sőt, akárcsak a bibliai özönvíz idején, most is lesznek túlélők, akik újraindítják a történelem menetét.

Forrás: Wikimedia Commons

Az igazi világvége még nagyon messze van

Egy 2015-ben közölt brit felmérés szerint a szigetország lakóinak 23 százaléka van meggyőződve arról, hogy fajunk bukása még a mi életünkben bekövetkezik. A közvélemény nagy része úgy véli, a vég nukleáris háború formájában fog bekövetkezni, míg mások inkább a mesterséges intelligenciától tartanak. Meglepő, de viszonylag kevés brit (3 százalék) hiszi, hogy a végítélet a Bibliában olvasottak szerint fog lezajlani.

Ha nem is a közeljövőben, a Földnek mindenféleképpen vége lesz egyszer. Napunk 5 milliárd év múlva fogy ki üzemanyagából, felfúvódásával elemészti a Naprendszer több bolygóját, köztük a Földet is. Hawking szerint ezt a véget csak úgy kerülhetjük el, ha más, távolabb lévő bolygókat kolonizálunk.

(Medical Daily)