Yuki nagy eséllyel a legnagyobb farkaskutya

kutya, farkas, farkaskutya, hibrid, Florida, Yuki
Vágólapra másolva!
Már tíz éve él a floridai menhelyen a farkas-kutya hibrid, Yuki. Az állat nemcsak génösszetétele miatt különleges, hanem mérete miatt is. Az interneten egy olyan felvétel terjedt el róla, amin látszik, hogy gondozója szinte eltörpül mellette. Sokan meg is kérdőjelezték a felvételek valódiságát, pedig Yuki valóban létezik és valóban hatalmas.
Vágólapra másolva!

Mindössze nyolc hónapos volt Yuki, a különleges fakaskutya (nem összekeverendő a németjuhász kutyával), amikor sintértelepre került, mert gazdája nem tudott róla gondoskodni rossz egészségügyi állapota miatt, illetve mert a kutya már akkor is hatalmas volt - írja a Miami Herald.

A telep értesítette a Shy Wolf menhelyet, akik szívesen befogadták az elhagyott állatot. Ennek már több mint 10 éve, és azóta Yuki csak még nagyobb lett.

Yuki nagy eséllyel pályázhatna a legnagyobb farkaskutya címre.

Gondozója, Brittany Allen több fotót és videót is megosztott Yukiról, és többen kételkedtek azok valódiságáról, pedig ez az állat valóban ekkora.

Több mint 54 kiló, ezért a 164 centis Brittany szinte eltörpül mellette.

A menhely megvizsgálta az állat génjeit, és kiderült, hogy

87,5 százalékban szürke farkas, 8,6 százalékban szibériai husky és 3,9 százalékban németjuhász hibrid.

Sajnos Yuki nincs jól, végstádiumú leukémiában szenved. Az orvosi költségei igen magasak, ezért a menhely minden adománynak örül (itt).