Kígyót evett a kígyó, majd jött a darázs, és elszabadult a pokol - videó

Vágólapra másolva!
A korallkígyó egy elhullott kígyót akart bekebelezni, a semmiből felbukkanó darázs ugyanakkor keresztülhúzta számításait. Nem várt csata következett.
Vágólapra másolva!

A rózsabokorról csüngő, könnyű zsákmányra felfigyelő korallkígyóról (Micrurus fulvius) a floridai Gainesville-ben élő Evangeline Cummings készített felvételt.

A korallkígyók étlapján gyakran szerepelnek más kígyófajok is, nem jellemző ugyanakkor rájuk, hogy bokrokra kapaszkodjanak fel a prédáért. Ezt a jellegzetes viselkedést vélhetően az a tény írta felül, hogy a zsákmány már nem élt, így mindenképpen könnyű falatnak számított.

A történet itt akár happy enddel is végződhetett volna a korallkígyó számára, ha nem jelenik meg hirtelen egy kecskedarázs.

A California Polytechnic State University herpetológusa, Emily Taylor szerint a rovar szintén a tetemre pályázott, ezért támadt rá a korallkígyóra, amit jól láthatóan többször is megcsípett.

A csúszómászó dögevő ez után a földről próbálta meg befejezni az ebédjét.

„Lenyűgöző élmény volt élőben megfigyelni a természet akciódús pillanatait" – örvendezett Cummings. A videó hatalmas népszerűségnek örvend, a megtekintések száma már jócskán meghaladta a negyvenötezret.