A csokoládé és a vörösbor segítségével a régi sejtek fiatalnak tűnnek

vörösbor
Hatékonyan segít a felesleges kilók leadásában
Vágólapra másolva!
Egy friss kutatás szerint a csokoládé és kis mennyiségű vörösbor fogyasztása segíthet újra aktiválni a sejtjeinket, hogy még egészségesebbé és kitartóbbá tegyen minket. Az Exeter és Brightchemical Egyetem munkatársai szerint a most bizonyított tények felérnek a varázslattal.
Vágólapra másolva!

Egyes anyagok javítják az életminőségünket

Egy olyan világban, ahol néha szinte megszállottan igyekszünk kiirtani az életünkből a káros vegyi anyagokat, sokszor észre sem vesszük az úgymond „jó kemikáliák" előnyeit. Ez talán azért alakult ki bennünk, mert a „vegyi anyagok" szót a negatív dolgokkal társítottuk. Egyszerűen úgy gondoljuk, hogy a vegyi anyagok mind ártalmasak és megbetegítenek bennünket: rákot okozhatnak, és többek között kiszárítják a hajunkat, bőrünket is.

Hatékonyan segít a felesleges kilók leadásában Forrás: pexels.com

Néhány kémiai vegyület azonban segítenek abban, hogy jobban érezzük magunkat, amikor betegek vagyunk, és károsodás esetén közreműködhetnek a sejtek regenerációjában is.

Segítenek a testünknek lebontani az ételt és támogatnak bennünket abban, hogy kevésbé aggódjunk az életünk esetleges nehéz pillanatai miatt. A kutatók szerint ezért is olyan jó hír, hogy az egyes italokban és élelmiszerekben található vegyi anyagok javítják az életminőségünket, miközben tökéletesítik az egészségünket. Ez utóbbira a legjobb példát a csokoládé és a vörösbor jelképezi.

Pont olyan volt, mint a varázslat

Bizonyára mindannyian hallottunk már arról szóló pletykákat, hogy a csokoládé és a vörösbor fogyasztása hosszabb életet ígér, de most bebizonyosodott, hogy van igazság a szóbeszédben. Az Exeter és Brightchemical Egyetem új tanulmánya szerint

az étcsokoládéban és a vörösborokban található rezveratrolként ismert vegyület bizonyítottan segít bizonyos sejteknek megfiatalodni.

Míg egyes sejtek természetes úton fiatalodnak, úgy más sejtek az évek során folyamatosan öregednek. A kutatásból azonban kiderült, hogy a csokoládé és egy kis mennyiségű vörösbor fogyasztása segíthet újra aktiválni ezeket az „idősödő" sejteket, ami által még egészségesebbnek és kitartóbbnak érezhetjük magunkat.

Bátran válasszuk a csokoládét is Forrás: pexels.com

– mutattak rá tanulmányukban a kutatók. – Az egész olyan volt, mint egy varázslat.
Hozzátették, hogy ez természetesen nem azt jelenti, hogy magunkhoz kell, hogy vegyünk egy vörösboros hordót az egészségmegőrzés jegyében, hiszen ebben az esetben is fontos kritérium a mértékletesség.

Segíthet az idősebbek életminőségének javításában

Hogyan működnek ezek a kémiai vegyületek az egészségünk javítása érdekében? A kor előrehaladtával bizonyos sejtek a testben elkezdenek kevéssé funkcionálni, ám ez a normális öregedési folyamat, és senkinek sem szabad meglepődnie azon, hogy a bőre már nem olyan sima és nem néz olyan jól ki, mint egykor. A most végzett kutatás azonban hozott néhány érdekes eredményt az életkorhoz kapcsolódó sejtekkel kapcsolatban.

A csokoládé esetében is fontos kritérium a mértékletesség Forrás: shutterstock.vom

Ezek a sejtek ugyanis ismét „aktívvá válhatnak", egy molekuláról kettőre osztódva, és az új sejtek segítenek a meglévő sejtek helyettesítésében, így kiegészítik azokat, amelyek nem annyira aktívak, mint az újabbak. A jelenség pedig megadta a kutatóknak az alapötletet arról, hogy a rezveratrol fogyasztása hogyan segíthet az egészségünk megőrzésében, akik a kozmetikai alkalmazás mellett számos hosszú távú hatást is feljegyeztek.

hangsúlyozták a kutatók, akik a degeneratív rendellenességek kockázatát is szeretnék ily módon csökkenteni. – Ez persze nem az örök fiatalság kútja, ám elősegítheti az emberek, különösen az idősebbek életminőségének javítását.