A Föld köré vont vegyi napernyővel lassítanák a felmelegedést

kondenzcsík, chemtrail contrails sky blue jet contrail trail chemtrail air concept condensation pollution vapor journey vacation trace transport abstract environment daylight track chemtrails traces airspace lines
Kondenzcsíkok az égen. Ezek egyelőre csak vízpárából állnak, de ha megvalósul a kutatók terve, akkor valóban lesznek benne egyéb vegyi anyagok is, ahogy a chemtrailhívők már ma is állítják
Vágólapra másolva!
A napsugárzást tompító kemikáliákat permeteznének szét a kutatók a Föld légkörében a globális felmelegedés lassítása érdekében – derült ki a Harvard Egyetem és a Yale Egyetem kutatóinak tanulmányból.
Vágólapra másolva!

A szakemberek szerint a sztratoszférikus aeroszolinjekció (SAI) néven ismert geomérnöki beavatkozással felére lehetne csökkenteni a klímaváltozást okozó hőmérséklet-emelkedés mértékét.

A kutatók egy külön erre a célra kifejlesztett repülőgéppel permeteznének szét a sztratoszféra alsóbb rétegeiben – nagyjából 19,3 kilométeres magasságban – nagy mennyiségű szulfátrészecskét, hogy azok visszaverjék a bejövő napsugárzás egy részét a világűrbe.

Az Environmental Research Letters című folyóiratban publikált tanulmány szerint 3,5 milliárd dollárból (994 milliárd forint) lehetne elindítani 2033 körül egy 15 évesre tervezett SAI-projektet, amelynek éves működési költsége átlagosan nagyjából 2,25 milliárd dollár lenne.

Kondenzcsíkok az égen. Ezek egyelőre csak vízpárából állnak, de ha megvalósul a kutatók terve, akkor valóban lesznek benne egyéb vegyi anyagok is, ahogy a chemtrail-hívők már ma is állítják Forrás: Gaj Rudolf

A kutatók szerint a projekthez olyan repülőgépet kellene kifejleszteni, amely nagyjából 20 kilométeres magasságban repül, és 25 tonnányi rakomány szállítására képes.

A szakemberek ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy mindez csupán egy elméletben létező forgatókönyv, amely bár bizonytalan kimenetelű és nagyon vakmerő, technológiailag megvalósítható és rendkívül olcsó megoldás lenne.

A sztratoszférikus aeroszolinjekciónak számos negatív következménye lehet: a világ egyes részein aszályt vagy szélsőséges időjárást okozhat, megrongálhatja a termőföldeket, és közegészségügyi fenyegetéssé is válhat.

Mindezeken túl pedig nem oldaná meg a globális felmelegedésben kulcsszerepet játszó szén-dioxid-kibocsátás egyre növekvő problémáját.