Hatodik hely kétszer a WRO legorobot Világdöntőn

robot verseny
A magyar csapat
Vágólapra másolva!
A múlt hétvégén sikeresen lezajlott a 2018-as World Robot Olympiad Világdöntője a thaiföldi Chiang Mai-ban, 8 magyar csapat és 8 magyar bíró részvételével a nemzeti szervező, Edutus Egyetem támogatásával.
Vágólapra másolva!

Hatodik hely kétszer a WRO legorobot Világdöntőn

A múlt hétvégén sikeresen lezajlott a 2018-as World Robot Olympiad Világdöntője a thaiföldi Chiang Mai-ban, 8 magyar csapat és 8 magyar bíró részvételével a nemzeti szervező, Edutus Egyetem támogatásával.

A magyar csapat a múlt héten utazott Chiang Mai-ba a World Robot Olympiad Világdöntőre. Összesen több mint 60 magyar alkotta a magyar delegációt (csapattagok, csapatvezetők, bírók, szülők, kísérők, segítők, jövő évi Világdöntő szervezői: Edutus Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Széchenyi István Egyetem, Magyarország Kormánya).

A Világdöntőnek a Chiang Mai International Exhibition and Convention Center adott otthont. A World Robot Olympiad több mint 70 országban került megrendezésre, így az idei évben 26280 csapat vett részt világszerte a versenyeken. Chiang Mai-ban a Világdöntőn 63 országból 482 csapat mérhette össze tudását. A magyar csapatok 3 Regular, 2 Open, 1 Advanced Robotics Challenge, 1 Football és 1 WeDo kategóriákban versenyeztek.

A magyar csapat Forrás: WRO

Az eredményhirdetés a legkisebbek, WeDo kategória pilot verseny értékelésével kezdődött, ahol a budapesti HTRoboTeam csapatának a legszabálykövetőbb díjat osztották ki. Az utolsó robotfutamokat követően, helyi idő szerint 15.00 órakor elkezdődött a többi kategória eredményhirdetése is. A Football kategórián kívül a többiben nem lehetett pontosan tudni, hogy melyik csapat hanyadik helyen végzett, így izgatottan vártuk a záróceremóniát.

A Regular kategória Elementary - legfiatalabb (8-12 évesek) korosztályában 104 csapat vett részt, a kállósemjéni Confessor csapatnak 125 ponttal a 87. helyezést sikerült megszerezni. A Junior korosztályban (13-15 évesek) 106 csapat közül a győri Jedlik Lego Robot Team 200 pontot összegyűjtve a 69. helyet szerezte meg. A legidősebb Regular kategóriában a Senior korosztályban (16-19 évesek) a budapesti Fazekas RoboTeam 90 csapatból az 55. helyre küzdötte magát 230 ponttal.

A Football kategóriában a szombathelyi Scoregasm csapat a csoportmérkőzéseken helyt állt, de sajnos nem jutottak be a 16 közé.

Az Open kategóriában csapataink megmutatták kreativitásukat, és bemutatták, hogyan lehet sikeresen kidolgozni egy olyan projektet, amely mind az ötlet, a programozás, az építés, a bemutatás és a csapatmunka terén kiemelkedő.

Örömünkre szolgál, hogy a Junior korosztályban induló budapesti SZIG@HUN csapatnak sikerült a lenyűgöző 6. helyet megszerezniük. Gratulálunk ehhez a kiemelkedő teljesítményhez.

Az Open kategória Senior korosztályban induló gödöllői HUNGaRY csapatnak a 20. helyet sikerült megszereznie.

A legidősebbek között, az Advanced Robotics Challenge kategóriában versenyző budapesti InnoRobot-X csapat – akik a tavalyi évben ezüstérmesek lettek – az idei évben az előkelő 6. helyet szerezték meg.

Gratulálunk minden csapatnak az elért eredményekhez. Fontos, hogy a csapatok sok tapasztalatot gyűjthettek az eseményen és más országok csapataival köthettek barátságot.

„Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel."

Köszönjük a magyar bíróknak - Virga Krisztina, Vitéz Andrea, Horváth Ádám, Flieber Ádám, Varga Ádám, Koren Balázs, Szabó Szilárd, Nagy Dániel - a Világdöntőn végzett szakszerű és precíz munkájukat!

Az eredményhirdetést követő záróceremónián Thaiföld képviselői átadták a Világdöntő szervezést jelképező WRO zászlót Magyarország képviselőinek: Bus Szilveszter, bangkoki nagykövetnek, Dr. Csörgits Lajos Győr Megyei Jogú Város aljegyzőjének és Szögi Zoltán nemzeti szervezőnek, az Edutus vezérigazgatójának. Nagykövet úr beszédet tartott a résztvevőknek és megnézhették a WOW Magyarországról szóló majd Győrről imázsfilmeket. Magyarország, Győr város és a szervezők készen állnak a 2019-es világdöntő szervezésére.