Derékig érő vízben ragadta el az asszonyt a hüllő

sósvízi krokodil
Az elmúlt évtizedben megnőtt a bordás krokodilok száma (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Vadőrrel végzett pénteken egy krokodil Ausztrália Északi területén - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Éti kagylókat gyűjtött, eközben érte a végzet

Az NT WorkSafe nevű ausztrál kormányzati hivatal szerint az őslakos asszonyt, aki éti kagylókat gyűjtött családjával, az északi territórium egy távoli vidékén támadta meg a ragadozó. Az ügyben nyomozást indított az illetékes felügyelő szervezet.

A bordás krokodil az ma élő egyetlen sósvízi faj Forrás: Wikimedia Commons

Tony Fuller rendőrparancsnok szerint a nő holttestét órákkal később találták meg, alig egy kilométerre attól a helytől, ahol a krokodil elragadta.

A vadőrök azóta megtalálták és megölték az állatot."A nő a csoporttal volt és a többieknek egyszer csak feltűnt, hogy nyoma veszett" - mondta Fuller az Australian Broadcasting Corporation (ABC) műsorszóró társaságnak.

Ez az egyetlen ma élő tengeri krokodilfaj

A rendőrparancsnok szerint az áldozat derékig érő vízben volt, amikor az állat elragadta, és egyelőre nem tisztázott, hogy az eset idején szolgálatban volt-e.

Az utolsó halálos kimenetelű krokodiltámadás tavaly októberben történt Ausztráliában,

amikor egy eltévedt 79 éves demenciás beteget ölt meg egy állat a Queensland állambeli Port Douglasben. A krokodilok az 1970-es évek óta számítanak védettnek Ausztráliában, ennek hatására robbanásszerűen megnőtt a számuk az ország északi részén.

Az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen megnőtt a számuk Forrás: Wikimedia Commons

A bordás krokodilok akár 70 évig is elélnek és mivel egész életük során nőnek - a testhosszuk akár a hét métert is elérheti -, a méretes példányok aránya is növekszik. Ez a trópusi, indo-pacifikus krokodilfaj gyakran támad rá a territóriumára merészkedő emberekre, főként a párzási és költési időszakban.

A bordás krokodil kiváló úszó, és messzire kimerészkedik a nyílt tengerre.

Bordás krokodilt már sikerült a partoktól 1000 kilométeres távolságra is megfigyelni. A kifejlett példányok szinte mindenre rátámadnak, amit képesek legyűrni. Egyetlentermészetes ellenségei a cápák, amelyek időnként megtámadják a nyílt tengerre kimerészkedett példányokat.

(Forrás: MTI)