Ettől a génhibától lehet impotens

Pasivallomás: Ezektől paráznak a férfiak az egyéjszakás kalandoknál intim szex probléma impotens impotencia
Vágólapra másolva!
A tudósok szerint a betegséggel kapcsolatos első, jól dokumentált genetikai hiba felfedezése új kezelési módokhoz vezethet.
Vágólapra másolva!

Az impotencia okai között zömmel nem genetikai probléma áll, hanem olyan okok húzódnak meg, mint az elhízás, a cukorbetegség, a szívbetegség, a dohányzás, a kábítószer és az alkohol, valamint a stressz és a szorongás.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) hétfőn publikált tanulmány kutatói azonban megtalálták azt a pontot az emberi DNS-ben, ahol a génvariáns akár 25 százalékkal is növelheti az impotencia kialakulását.

A kutatók statisztikai bizonyítékot találtak elméletükre több mint 36 ezer ember genetikai állományának elemzésével, majd ezt megerősítette egy több mint 222 ezer férfi bevonásával végzett hasonló kutatásuk.

Forrás: Dreamstime

A laboratóriumi vizsgálat arra utalt, hogy a génvariáns kihat a szomszédos SIM1 gén működésére, amelyről már tudják, hogy a szexuális működésben vesz részt.

Eric Jorgenson, a Kaiser Permanente Northern California tudósa, a tanulmány vezető szerzője elmondta: most azt kutatják, hogy a génvariáns hogyan növeli a kockázatot. Úgy vélik, bizonyos agyi áramkörök működésében okozhat zavart.

Jorgenson kiemelte, hogy a felfedezés révén, amely biológiai magyarázattal szolgál, az impotencia új kezelési módjait dolgozhatják ki.

(MTI)