Azt hitte, csak hízik, pedig borzalmas dolog növekedett a hasában

Vágólapra másolva!
Egy alabamai nő azt hitte, csupán felszedett pár kilót, ám az elhízásnál jóval súlyosabb probléma állt a háttérben: egy 23 kilogrammos tumor növekedett a petefészkén.
Vágólapra másolva!

A 30 éves nő, Kayla Rahn hasüregi fájdalomra panaszkodott, és azt tapasztalta, hogy testsúlya hónapok óta egyre csak gyarapodik. Végül már az olyan egyszerű napi teendők is kimerítővé váltak számára, mint a séta.

– nyilatkozta a WSFA hírportálnak. Az asszonyt az orvosok diétára, sportolásra fogták, de az igyekezet ellenére csak nem tudott megszabadulni fölös kilóitól.

Rahn fájdalmai végül annyira elviselhetetlenné váltak, hogy be kellett vinni a sürgősségire. Ott derült ki a borzasztó igazság:

a nő petefészkén egy 23 kilós daganat keletkezett.

A tumor típusát tekintve egy nyákos mirigydaganat (cystadenoma mucinosum). Ez a fajta tumor a petefészek külső rétegén képződik, és zselészerű anyaggal van tele.

Egy tanulmány szerint az ilyen jóindulatú daganat akár 136 kilósra is meg tud nőni.

A nyákos mirigydaganat leginkább a 20 és 40 közötti korosztályt érinti, de tinédzsereknél és változókor utáni korban lévő nők esetében is dokumentálták már.

Forrás: Jackson Hospital

– mondta Rahn kezelőorvosa, dr. Gregory Jones. A nőben lévő tumor eltávolítása szerencsére sikeresen lezajlott, a páciens jó úton van afelé, hogy teljesen felgyógyuljon.