Feljelentették a Body kiállítást halottgyalázás miatt

Body
A kiállítás február 15-től tekinthető meg Budapesten
Vágólapra másolva!
Az emberi test anatómiáját bemutató világhírű, és idén már másodszorra Magyarországra érkezett kiállítást érintő feljelentés érkezett a Magyar Reklámszövetséghez, kegyeleti jogsértés miatt. A kiállítás szervezője közleményben utasította vissza a feljelentésben megfogalmazott kifogást.
Vágólapra másolva!

A panasz szerint "hullagyalázóak" a kiállítás plakátjai

Feljelentés érkezett a BODY Kiállítás ellen a Magyar Reklámszövetséghez a tárlatot népszerűsítő köztéri plakátok miatt.

A panasz szerint a poszterek "hullagyalázóak", sértik az emberi méltóságot,

valamint a preparált testek látványa nap, mint nap rossz érzést kelt a járókelőkben.

A BODY kiállítás egyik, a feljelentés által sérelmezett plakátja Forrás: JVS Group

A hivatalosan benyújtott papírokban azt is állítják, hogy a plakátokon szereplő embereknek nem volt lehetőségük arra, hogy engedélyezzék a közszemlére tételüket.

A Body kiállítás nyilatkozatban utasítja vissza a vádakat

A BODY Kiállítás a következő nyilatkozattal kíván reagálni az ügyre, egyben a szervezők szívesen felvennék a kapcsolatot a feljelentőkkel, hogy megvitassák velük a kényes kérdéseket.

- Igazán sajnáljuk, ha bárkiben megütközést keltettek a plakátok, de el kell fogadni, hogy így néz ki az emberi test.

A közterületi reklámok - akárcsak maga a kiállítás - a csodálatos szervezetünket mutatja meg a maga valójában. Nem hisszük, hogy az emberi test visszataszító lenne.

A halál és az elmúlás folyamata az emberi élet szerves része - jelentette ki Oláh Zsuzsanna, a kiállítás kommunikációjáért felelős Felhang PR és Produkciós iroda vezetője.

Oláh Zsuzsanna, a kiállítás PR menedzsere Forrás: Felhang Press

- A BODY Kiállítás célja, hogy a lehető legjobban megismerjük saját magunk működését, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy lássuk, mi rejlik a bőrünk alatt. Egy dohányzástól fekete tüdő talán nem szép látvány, ám ha csak egyetlen látogató is elgondolkozik azon, hogy az élmények hatására változtasson a szokásain, akkor már megérte bemutatni a tárlatot.

A kiállítás az emberi test rejtelmeiben enged bepillantást Forrás: JVS Group

A kiállítás rendelkezik minden papírral, ami az emberi preparátumok bemutatásához, szállításához szükséges, ellenkező esetben a hatóságok az ország területére sem engedték volna be a tárlatot - mondta Oláh Zsuzsanna.

A kiállítás február 15-től tekinthető meg Budapesten Fotó: Kálló Péter

Az idén februárban Magyarországra érkezett nemzetközi hírű kiállítás az előzetes tervek szerint június 30-ig megtekinthető Budapesten, a VII. kerület Király u. 26. szám alatti nagy kiállítóteremben.