A Hold és a Mars lehet az emberiség mentsvára egy világháború esetén

Mars One, A marsbázis a későbbiekben további modulokkal bővíthető, ahogy újabb és újabb telepesek érkeznek a vörös bolygóra
A marsbázis a későbbiekben további modulokkal bővíthető, ahogy újabb és újabb telepesek érkeznek a vörös bolygóra
Vágólapra másolva!
Elon Musk amerikai üzletember szerint a Holdon és a Marson kialakított bázisok segíthetnek megóvni az emberi civilizációt és felgyorsítani annak újjászületését a Földön egy esetleges harmadik világháború esetén.
Vágólapra másolva!

A SpaceX és a Tesla vállalat tulajdonosa a texasi South by Southwest (SXSW) fesztivál meglepetésvendégeként beszélt arról vasárnap, hogy "van némi lehetőség" egy újabb sötét középkorra az emberiség történetében, különösen "ha bekövetkezik egy harmadik világháború".

- mondta a milliárdos üzletember, hozzátéve, hogy úgy véli, nagyon fontos lenne egy olyan Hold- és Marsbázis, amely segíthetne regenerálni az életet itt a Földön.

A tervezett Mars One marsbázis a későbbiekben további modulokkal bővíthető, ahogy újabb és újabb telepesek érkeznek a vörös bolygóra Forrás: Mars One

Musk arról is beszélt, hogy a SpaceX bolygóközi űrhajójának tesztrepülései már valószínűleg 2019 első felében megkezdődhetnek.

Tavaly azt mondta, hogy az első marsi landolásokat 2022-re tervezik.

A vállalat február elején, a floridai Cape Canaveralról indította útnak új óriásrakétáját, amely egy Tesla gépkocsit is magával vitt, hogy Nap körüli pályára állítsa, bizonyítva a rakétakísérlet sikerét és reklámozva Musk vállalatait.

A kocsi a Nap körül elliptikus pályára állt, a csillagtól nagyjából akkora távolságra, mint a Mars.