Teljes napfogyatkozás nézésére árulnak jegyeket elővételben a neten

Teljes napfogyatkozás La Silla This artist’s impression shows how the total solar eclipse of 2 July 2019 will appear from ESO’s La Silla Observatory in Chile. The sun will be quite low in the western sky and, if the
Ilyen lesz 2019-es teljes napfogyatkozás a művészi elképzelés szerint a La Silla obszervatórium felől
Vágólapra másolva!
2019. július 2-án a természet leglenyűgözőbb jelensége lesz látható Chilében, az ESO La Silla Obszervatóriumában – egy teljes napfogyatkozás. Mivel ez a jelenség ritkán fordul elő – a legközelebbi 212 év múlva lesz látható La Sillából - az ESO megfigyelési kampányt és ismeretterjesztő programokat szervez a helyszínen, hogy a nagyközönség megtapasztalhassa ezt a látványos jelenséget. Jegyek vásárolhatók 2018. július 13-a péntek 13:00 órától.
Vágólapra másolva!

2019. július 2-án a Hold eltakarja majd a Napot egy teljes napfogyatkozás alkalmával egy közel 150 km-es sávban Chile északi részén, a nappalt éjszakává változtatva ezáltal. A világ minden tájáról ezrek fognak erre a területre utazni, hogy megtapasztalhassák ezt a jelenséget, amihez drámai hátteret kínál a chilei tájkép.

A fogyatkozás az ESO's La Silla Obszervatóriumából, Chiléből is megfigyelhető, ugyanabban az évben, amikor az obszervatórium működésének 50. évfordulóját ünnepli. Ennek a különleges egybeesésnek a megünneplésére az ESO La Silla Obszervatóriuma egy

2019 Teljes Napfogyatkozás eseményt szervez a fogyatkozás napjára.

Mivel maga a jelenség csak a késő délutáni időszakban következik be, a nap többi részét számos különböző elfoglaltságnak szentelik, mint pl. a La Silla-i távcsövek megtekintése, előadások és workshopok. A fogyatkozás megfigyelhetősége természetesen függ az időjárástól, amit lehetetlen teljes bizonyossággal előre jelezni.

Ilyen lesz 2019-es teljes napfogyatkozás a művészi elképzelés szerint a La Silla obszervatórium felől Forrás: ESO

Az ESO-eseményről további információk jelenleg itt érhetőek el. 300 jegy kapható majd az ESOshopon keresztül július 13-ától, magyar idő szerint 13 órától.

A jegyek 200 euróba kerülnek, és magában foglalják a közlekedést a La Silla hegy lábától az obszervatóriumig, a fogyatkozást néző védőszemüveget és a belépőt a helyszíni eseményekre és tevékenységekre.

A jegyeket érkezési sorrendben árulják.