Ki nem találja, miért neveztek el Schwarzeneggerről egy legyet

SCHWARZENEGGER Vertical FILM FESTIVAL CANNES FILM FESTIVAL ACTOR
Picture taken 19 May 1977 of shows American actor Arnold Schwarzenegger posing during the 38th Cannes film festival, where he presented Pumping Iron, a documentary whom spreads his fame beyond bodybuilding circles. Arnold Schwarzenegger was born 30 June 1947 in the city of Graz, Austria. Schwarzenegger is cashing in on his body-building legacy with a multi-million-dollar magazine deal that has critics accusing California's celebrity governor of abusing his political muscle. A five-year contract he signed just days before being sworn in as governor guarantees him at least one million dollars a year as executive editor of a set of fitness magazines, documents showed 14 July 2005. AFP PHOTO / AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Brian Brown amerikai rovarkutató az állat dudoros elülső lábai alapján nevezte el a legyet a testépítőből lett filmsztárról és hajdani politikusról Megapropodiphora arnoldinak.
Vágólapra másolva!

"Schwarzenegger nemcsak kulturális ikon és fontos személyiség a politikában.

- írta közleményében Brown, a Los Angeles megyei Természettudományi Múzeum munkatársa.

A Megapropodiphora arnoldi ötször kisebb, mint egy gyümölcslégy: mindössze 0,395 milliméteres.

Brazíliában, az Amazonas esőerdejében fedezték fel, ott került egy nőstény példány az egyik légycsapdába.

Schwarzeneggerről nem egy légy jut az eszünkbe Forrás: AFP

Nagy elülső lábaihoz képest apró középső és hátsó lábakkal, valamint piciny szárnyakkal rendelkezik. Élő példányt eddig nem sikerült megfigyelni.

A Los Angeles-i múzeum kutatói 2012-ben fedezték fel a korábbi rekordtartót, az Euryplatea nanaknihalit, mely 0,4 milliméteres, így alig valamivel nagyobb, mint az arnoldi.

Mindkét faj a púposlégyfélék (Phoridae) családjába tartozik, ahova számos olyan faj is sorolható, melynek lárvái parazitaként hangyákban élnek.

Elképzelhető, hogy az M. arnoldi is ilyen életmódot folytat. Erre utal csúcsos testrésze, amellyel a nőstény lerakja a petéit. A legyek vélhetően egy fészekbe vagy kolóniába vitetik petéiket a gazdaállattal - mondta Brown.