Rémisztő kórkép: megoperálták a faember-szindrómás beteget

faember
Így nézett ki a "faember" keze a műtét előtt
Vágólapra másolva!
Sikeres operációt hajtottak végre a jeruzsálemi Hadassah orvosi központban egy gázai palesztin férfin, aki egy rendkívül ritka betegségben, úgynevezett faember-szindrómában szenvedett.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Mohammed Taluli nagy kinövésekkel a kezén érkezett a kórházba. Ezeket a humán papillomavirus (HPV) fertőzésből származó szövődmények okozták, és könnyen el is rákosodhatnak.

– mondta dr. Michael Chernofsky ortopéd szakorvos és kézspecialista, aki a műtétet végezte Talulin a kórház által kedden kibocsátott közlemény szerint.

Chernofsky úgy nyilatkozott, hogy a műtét sikeres volt, és Taluli most gyógyszereket és vakcinákat kap, hogy teljes legyen a kezelés.

Így nézett ki a "faember" keze a műtét előtt Forrás: Hadassah Medical Center

Taluli elmondta, hogy keresett kezelést ritka kórképére egyiptomi és ciszjordániai kórházakban, de sehol sem vállalták a beavatkozást. Végül a palesztin hatóságok egyeztették kezelését Izraellel.

– mondta Taluli.

„Itt kitűnő a kezelés, és ma már elmondhatom, hogy minden jóra fordult, az egészségügyi személyzet nagyon kedves és sokat segít" – tette hozzá a férfi. „Igazán remélem, hogy magam mögött hagyhatom a múltat és láthatom a családom, a feleségem és hat gyermekemet."