Kínában a mellrákosok tíz százaléka 35 évnél fiatalabb

Vágólapra másolva!
A kínai szakemberek azt tapasztalták, hogy a nyugati országokban élő nőknél 10-20 évvel fiatalabb korban fejlődik ki náluk a betegség.
Vágólapra másolva!

A mellrákkal diagnosztizált kínai nők átlagosan 45-55 éves korúak, ami azt jelenti, hogy a nyugati országokban élő nőknél 10-20 évvel fiatalabb korban fejlődik ki náluk a betegség - mondta el a Kínai Rákellenes Szövetség mellrák bizottságának elnökhelyettese, Csang Csin. Az orvos hozzátette, hogy a páciensek több mint tíz százaléka 35 év alatti.

A nők körében a mellrák a világszerte a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos betegség. A rákos megbetegedésekről szóló éves jelentés szerint Kínában évente 279 ezer új mellrákos megbetegedést diagnosztizálnak. A mellrákos esetek évi több mint két százalékkal nőnek.

Az időben diagnosztizált mellrákos esetek 95 százalékában a páciensek gyógyíthatók.

A távoli vidéki térségekből azonban nem jutnak el a szűrésekre a nők, ezért a betegséget túl későn fedezik fel náluk. "Fontos, hogy a nők magukon elvégezzék a vizsgálatot, de ez nem helyettesítheti a rendszeres szűrést. A fejlett orvosi technológia, a kezelés nemcsak a túlélésben játszhat fontos szerepet, hanem a páciens életének minőségét is befolyásolhatja a későbbiekben" - hangsúlyozta Csang Csin.