A kevés szex káros a nők egészségére

szexéhes
Vágólapra másolva!
Egy kevéssé ismert hátterű, mégis gyakori, fájdalmas állapot léphet fel azon nők hüvelyében, akik ritkán élnek nemi életet, állítja egy londoni szexológus.
Vágólapra másolva!

A hüvelyszárazság vagy hüvelyi atrófia gyakori rendellenesség, amely a legtöbb nőt érinti élete valamelyik szakaszában. A tünetek közé tartozik a folyás, a viszketés, a vizelési nehézségek és a fájdalmas szeretkezés.

Jót tesz a rendszeres nemi élet

A rendszeres orgazmus azonban segít

a hüvelyszövet egészségességének

fenntartásában, azaz kevésbé valószínű, hogy begyullad, elvékonyodik vagy kiszárad, mondta Louise Mazanti londoni szexterapeuta a The Sun folyóiratnak.

Forrás: PhotoAlto/John Dowland

Az akár partnerrel, akár önkielégítéssel folytatott nemi élet ráadásul javítja az intim területek vérellátását, ily módon több oxigén jut a hüvelybe, ami erősíti annak szöveteit, tette hozzá a szakember. Ezért azt javasolja a nőknek, illetve a nemi partnereiknek, hogy masszírozzák a hüvelyfalat, mert ez is segíti a jobb vérellátást.

A szex a mentális egészséget is javítja

A fizikai egészségen túl a rendszeres nemi élet a mentális jóllétet is fenntartja.

Csökkenti a depresszió kockázatát és szexuálisan vonzóbbnak érzik magukat tőle a nők,

tette hozzá Mazanti.

Forrás: Science Photo Library/Gustoimages

Egy júliusban megjelent kutatás szerint

heti egyszeri szexuális együttlét lelassítja a nők öregedését még akkor is, ha nem élvezik a szexet.

A San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem kutatói kimutatták, hogy a nemi aktivitás megnöveli a telomérák hosszát. Ezek a DNS-szálak végeit védő „sapkák", amelyek hossza összefüggésben áll a lassúbb öregedéssel, a hosszabb élettartammal és a jobb általános egészségi állapottal.