Horror az ausztrál parton: rejtélyes állatok ették egy fiú lábait

húsevő rákok
Vágólapra másolva!
Horrorisztikus élmény ért egy ausztrál tinédzsert egy melbourne-i strandon: a vízben apró állatok kezdték enni a fiú lábait, akit végül komoly sérülésekkel szállítottak kórházba.
Vágólapra másolva!

A 16 éves Sam Kanizay épp a melbourne-i Dendy Street nevű strand mellett focizott, amikor úgy érezte, kis hűsölésre van szüksége. Meg is mártózott a tengerben, ám amikor fél órával később kijött, lábait apró tengeri állatok borították, amik a fiú húsát ették.

„Amikor kijött a tengerből, olyan volt, mintha homok borította volna a lábait, így újra visszament a vízbe, hogy lemosakodjon.

– nyilatkozta a Guardian magazinnak a kamasz édesapja.

A fiút azonnal kórházba szállították, ahol a szakemberek képtelenek voltak magyarázatot adni arra, pontosan mik is támadhatták meg a sérült végtagokat. „Letörölték Sam lábait, ám azok csak véreztek és véreztek. A kórház padlóján hatalmas vértócsa keletkezett. A dolgozók hívtak mindenkit a toxikológusoktól kezdve a tengerbiológusokig, de képtelenek voltak a sérülést okozó élőlényeket beazonosítani" – mesélte a lapnak az édesapa, aki nem hagyta ennyiben a dolgot és a következő nap visszament a partra, hogy egy hálóval és némi hússal felvértezve fényt derítsen a rejtélyre.

A piciny állatok hamar rákaptak a csalira.

– mondta az apa, aki az alábbi videóban bemutatja, hogyan fogyasztották el a kis lények a számukra kirakott eledelt.

Mi lakmározhatott a fiú lábaiból?

A videón a szakértők szerint tengeri tetvek szerepelnek, amik nevükkel ellentétben nem rovarok, hanem élősködő életmódot folytató rákok. Ezek a lények többségében kisebbek egy centinél, általában halakon telepednek meg, és azok szöveteivel táplálkoznak. Harapásaik rendkívül apróak, éppen ezért is kérdéses, hogy valóban tengeri tetvek okozhatták-e a sérüléseket. Egy tengerbiológus, Michael Brown szerint a tettesek akár medúzalárvák is lehettek.

Mindenesetre Sam már a gyógyulás útjára lépett és a történtek ellenére biztos benne, hogy visszatér még fürdőzni kellemetlen élményének helyszínére.