Havonta 21-szer kell kielégülniük a férfiaknak az egészségért

maszturbációs verseny Masturbation competition held to mark World Aids Day China Chinese Guangdong Shenzhen masturbation contest competition sex HORIZONTAL
Maszturbálóverseny Kínában
Vágólapra másolva!
Hol van már az az idő, amikor még gerincsorvadással, impotenciával és más rémségekkel fenyegették a kamaszodó fiúkat, ha önkielégítéshez folyamodnak. Az új kutatások szerint a maszturbáció jelentősen csökkenti a prosztatarák kockázatát.
Vágólapra másolva!

A Harvard Egyetem kutatóinak a European Urology folyóiratban megjelent tanulmánya szerint harmadára csökken a prosztatarák kockázata azoknál a férfiaknál, akik havonta legalább 21-szer eljutnak a magömléshez. Ez történhet hagyományos nemi aktussal, de a maszturbáció is megfelelő.

Havi 21 kielégülés szükséges

A tanulmányba tartozott egy kérdőív, amelyet 31 925 férfival töltettek ki egy 18 éves időszak folyamán. A kérdőívbe be kellett írni az ejakulációs gyakoriságot az ív kiküldése előtti évben, ezenkívül a 20-29, valamint a 40-49 év közötti életkorban.

A tanulmány a prosztatarák statisztikailag jelentős csökkenését mutatta ki azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen maszturbáltak.

Maszturbálóverseny Kínában Forrás: Imaginechina/Zhang tieli sz - Imaginechina/Zhang Tieli Sz

Korábbi tanulmányok is arra utaltak, hogy az aktív nemi élet csökkenti a rák kockázatát, de a mostani kutatás a havi orgazmusok kellő számát is meghatározta.

Még nem világos, miért jótékony hatású az ejakuláció

Egyelőre nem világos, miért csökkenti az ejakulációk nagyobb száma a prosztatarák előfordulási gyakoriságát, de egyes kutatók úgy vélik, hogy a magömléssel járó orgazmus kimossa a prosztatában felhalmozódó rákkeltő toxinokat.

A prosztatarák súlyos probléma a világon. Az USA-ban például hétből egy embert érint, és sok halálos áldozatot is szed. Szerencsére a prosztatarák túlélési aránya viszonylag magas a többi rákhoz képest. Dea műtéti vagy sugárkezelésnek számos mellékhatása (inkontinencia, impotencia) lehet.

Az orvosok azonban arra is figyelmeztetnek, hogy önmagában a maszturbáció nem elég a prosztatarák elkerülésére. Szükséges az egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás is. Ezenkívül panasz esetén, illetve 60 év feletti életkorban panasz nélkül is célszerű felkeresni az orvost, hogy idejében felfedezzék a bajt.