Állathangokkal kísért hangulatos koncert az Állatkertben

Harris-héja
Harris-héja
Vágólapra másolva!
Nagyon kellemes volt a Budapesti Állatkert nyári koncertsorozatának második hangversenye. A Budapest Klezmer Band adott remek hangversenyt. A zenekar fellépése előtt a látogatóknak lehetőségük volt sétálni az Állatkertben, illetve borkóstoló és rögtönzött állatbemutató is színesítette a programot.
Vágólapra másolva!

Az Állatkert nevének hallatán elsőre talán nem a zene jut eszünkbe, pedig komoly hagyományai vannak itt, már az LGT is megénekelte a Rádió című dalában, hogy az 1920-as években induló Magyar Rádió innen sugározta az első koncertjét.

A második világháború után alig maradt állat, és komolyabb beszerzésekre sem volt forrás, így más jellegű rendezvényeket szerveztek akkoriban, főleg zenés programokat. Később is rendszeresek maradtak a koncertek, ezek helyszíne – 1950-es megszűnéséig – a szabadtéri színpad volt. Ezután évtizedekre eltűnt a zene a parkból, újbóli visszatérésére a Budapesti Fesztiválzenekar 1990-es, legendás állatkerti koncertjéig kellett várni. Újra megindult a zenei élet, 2002-től pedig minden nyáron a Zenés állatkerti esték című koncertsorozat tér vissza, idén tizenötödik alkalommal.

A koncerteket az teszi különösen hangulatossá, hogy a közönségnek nagyjából másfél óra állrendelkezésére, hogy zavartalanul sétáljanak az Állatkert ösvényein. Természetesen az állatok egy része (például a főemlősök) nem tekinthető meg, hiszen nyugovóra tértek már, de azért így is akad bőven látnivaló.

Harris-héja Forrás: Wikimedia Commons

A koncert előtt Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője tartott bevezetőt. Bemutatták az kert egyik büszkeségét, a Ricardo névre hallgató Harris-héját is.

Aki most lemaradt a koncertről, de kedvet kapott kilátogatni, lesz még ideje erre, ugyanis augusztus végéig minden szerdán várja őket az Állatkert.

Borkóstolóval összekötött állatkerti koncertek

A Budapesti Állatkert népszerű nyári koncertsorozatának lesznek partnerei idén a szekszárdi borászok. Az egyes koncertek előtt a vendégek szekszárdi borokat kóstolhatnak majd, ezzel is színesítve a programot. Az Állatkert nevének hallatán elsőre talán nem a zene jut eszünkbe, pedig komoly hagyományai vannak itt, már az LGT is megénekelte a Rádió című dalában, hogy az 1920-as években induló Magyar Rádió innen sugározta az első koncertjét.

A koncertekről és a jegyvásárlásról bővebb információt az Állatkert honlapján találnak az érdeklődők.