A NASA cáfolja, hogy gyerekrabszolgákat vinnének a Marsra

Mars One
Marsi telep (egyelőre csak illusztráción)
Vágólapra másolva!
„A NASA gyerekeket rabol el, hogy a Marsra szállítva őket ott rabszolgaként dolgozzanak" – hangzott el a képtelen állítás egy amerikai rádióműsorban. A kijelentés futótűzként terjedt az interneten, így az amerikai űrügynökségnek is meg kellett szólalnia.
Vágólapra másolva!

Amikor az ember már azt hinné, a hamis hírek áradatában nem lehet már eléggé figyelemfelkeltő ostobaságot kitalálni, bizonyos emberek mindig rácáfolnak erre a nézetre. Közéjük tartozik Robert David Steele, aki nem kevesebbet állított egy amerikai rádióműsorban, mint hogy a Marsra akaratuk ellenére embereket hurcolnak a „gonosz" amerikai űrügynökség munkatársai.

Az önjelölt szakértő szerint a NASA áldozatai gyerekek, akiket elrabolnak, majd egy 20 évig tartó űrutazásra küldenek, hogy a vörös bolygóra érkezve ott rabszolgaként robotoljanak az épülő kolóniákon.

A dolog már ott hibádzik, hogy egy marsi utazás nem két évtizedig tartana, a jelenlegi hajtóművekkel 6-9 hónap alatt meg lehetne érkezni a vörös bolygóra

– szedi szét Steele állítását a Space.com csillagászati portál.

A műsor házigazdája, Alex Jones – aki egyébként a hírhedt konteós weboldal, az InfoWars alapítója – természetesen adja Steele alá a lovat: „Biztos vagyok abban, hogy a NASA küldetéseinek 90 százaléka titkosítva van, ezt az űrügynökség magas rangú mérnökei is megerősítették" – mondta a műsorvezető, aki szerint nyilvánvaló, hogy a hivatal valamit el akar titkolni a köznép elől.

Marsi telep (egyelőre csak illusztráción) Forrás: Mars One

NASA: Nincsenek emberek a Marson

Ilyen képtelen állításokra normális esetben reagálni sem kellene, azonban az említett adás annyira felkapottá vált, hogy a NASA is kénytelen volt megszólalni az ügyben.

– kommentálta Jones értesüléseit Guy Webster, a NASA Sugárhajtású Laboratóriumának egyik szóvivője.

Nem a mostani az első eset, hogy Alex Jones széles körben propagálna összeesküvés-elméleteket. 2012-ben például azt állította, hogy a connecticuti mészárlás – amely során a 20 éves Adam Lanza 27 embert ölt meg – valójában meg sem történt, és az egész esetet csak a kormány találta ki, hogy saját érdekeinek megfelelően befolyásolja a közvéleményt.

A vörös planéta egyébként mindig is remek táptalaja volt az összeesküvés-elméleteknek, elég csak a marsi „arcokra", vagy a Curiosity által fotózott, állatokra emlékeztető felszíni képződményekre gondolni.

A NASA-nak is egyre sűrűbben kell megszólalnia hasonló ügyekben. Múlt héten például egy, magát az Anonymous hackercsoport hivatalos YouTube-csatornájának beállító oldal információit kellett cáfolnia, miszerint az amerikai űrügynökségnek bizonyítékai vannak az idegen élet létezéséről.