Franciaországban befellegzett a tengeri cirkuszoknak

delfin
Az állatvédők már régóta küzdenek a delfinek fogságba tartása ellen
Vágólapra másolva!
Hosszabb távon a delfinshow-k végét jelentheti Franciaországban, hogy a kormány betiltott a tengeri emlősök fogságban tartását és szaporítását, és megszigorította a már fogságban lévő cetfélék, köztük a gyilkos bálnaként vagy orkaként is ismert kardszárnyú delfin tartásának feltételeit.
Vágólapra másolva!

Véget ért a fogságban tartott delfinekkel úszkálás

A hivatalos közlönyben szombaton megjelent új jogszabály csak a törvény életbe lépésekor már fogságban lévő delfinekkel és bálnákkal tesz kivételt, szaporítani azonban ezeket sem szabad.

Az állatvédők már régóta küzdenek a delfinek fogságba tartása ellen Forrás: Wikimedia Commons


A már fogságban lévő tengeri emlősök medencéit legalább 150 százalékkal meg kell nagyobbítani,

hogy az állatok távolságot tarthassanak a látogatóktól és a többi állattól, a medencék vizét pedig nem szabad klórral kezelni. A látogatók nem érintkezhetnek közvetlenül a delfinekkel, és nem is úszkálhatnak olyan medencében, amelyben cetféle is tartózkodik.

A kormány bombát dobott a delfináriumokra

A delfináriumok hat hónapot kaptak az új rendelkezések alkalmazására, a medencebővítési munkákat három éven belül kell befejezniük. Az új jogszabály a tengeri cirkuszok előre látható végét jelenti Franciaországban - örvendeztek első reagálásukban állatvédő szervezetek.

Forrás: Kun-Szabó Mariann

- kommentálta keserűen az új törvényt Európa legnagyobb tengeri szórakoztatóparkja, a dél-franciaországi Antibes-ban működő Marineland igazgatója. A jogszabályt állatvédő szervezetekkel és a Nemzeti Természettudományi Múzeummal együttműködve hozta meg Segolene Royal környezetvédelmi miniszter - közölte a kormány.