Szívmelengető képen pózol kutyáival az amerikai asztronauta

Leland Melvin, kutyák
Melvin a szerető kutyák között
Vágólapra másolva!
Az űrhajós legjobb barátja is a kutya. Leland Melvin annyira szereti kutyáit, hogy becsempészte egy 2009-es hivatalos NASA fotózásra őket. A kutyák egy darabig tűrték a monoton fényképezést, majd ráugrottak gazdájukra, jelezve, hogy inkább játszanának már. Az elkapott pillanatot most adta közzé Twitteren a nem hivatalos Rogue NASA oldal és hamarosan elterjedt az interneten.
Vágólapra másolva!

Leland Melvin amerikai űrhajós több mint 565 órát töltött pályafutása során az űrben. Első útja 2008-ban volt az Atlantis űrrepülőgép fedélzetén. Második útjára 2009-ben indult a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A megszállott Star Trek rajongót, oktatót és a tudomány művészettel való vegyítésének szószólóját sokan a

hívják, joggal.

Kutyacsempészés

A 2009-ben készült hivatalos portréján Melvin szélesen vigyorog miközben mentőkutyái – Jake és Scout – fegyelmezetten ülnek mellette. De sokkal meghatóbb az a kép, amikor a kutyák kifejezik a gazdájuk iránt érzett szeretetet.

Melvin a szerető kutyák között Forrás: NASA

De kutyákat bevinni egy NASA fotózásra nem volt egyszerű feladat. Melvinnek úgy kellett becsempésznie a barátait.

„Volt egy kis teherautóm és azzal mentem a kutyákkal" – mondta Melvin a Gizmodo portálnak. „A NASA nem enged be kutyákat a helyszínre, így amikor felmutattam a NASA jelvényemet, felhúztam az ablakot, és bömböltettem a rádiót, mert a kutyák ugattak. Így rákapcsoltam és a biztonsági őr nem jött utánam."

Véletlen szülte a kitűnő fotót

Melvin először nem is gondolta, hogy szerepeltesse a kutyákat a fotókon.

Leland Melvil a kutyáival a hivatalos fotón Forrás: NASA

„Adtam nekik kutyacsontot és csak ültek és boldogan rágcsálták a csontokat a háttérben" – mondta Melvin. „Azután a kutyák odaszaladtak hozzám. És mondtam a fotósnak, Robert Markowitznak,

Így készültek a legtökéletesebb portrék.