Nem vonják vissza a földönkívüliek leszállási tilalmát

UFO
Különösen az 1950-es években csapott magasra az ufo-láz
Vágólapra másolva!
A boráról híres Châteauneuf-du-Pape-ban az ufólázról híres 50-es években hozták meg azt a rendeletet, amelyben megtiltják bármilyen földönkívüli jármű leszállását a városka határain belül. Most felmerült, hogy esetleg el kellene törölni a meglehetősen bizarr tilalmat, de a jelenlegi polgármester a fenntartása mellett döntött.
Vágólapra másolva!

Földönkívüliek landolásától tartottak a borvidéken

Bár azt maga a jelenlegi polgármester, Claude Avril is elismeri, hogy a tilalom fenntartása nem sokkal több, mint egy hírverési trükk, ennek ellenére

nem kívánja eltörölni a földönkívülieket sújtó korlátozást,

írja a Science Alert.

Különösen az 1950-es években csapott magasra az ufóláz Forrás: Dreamstime


Eddig soha senki sem bizonyította, hogy léteznek értelmes lények a Földön kívül bárhol az univerzumban. Akkor mégis honnan eredhet ez a különös szabályozás?

Egy állítólagos észlelés adhatta az ötletet

Ehhez egészen 1954-ig kell visszamenni. Az akkori polgármester, Lucien Jeune az után léptette életbe a tilalmat, miután egy – meg nem nevezett – személy arról számolt be, hogy Észak-Franciaországban látott két mélytengeri búvárra hasonlító alakot, akik egy szivar alakú ufóból léptek ki.

Egyelőre semmiféle bizonyíték sincs a földönkívüliek létezésére Forrás: Dreamstime


A polgármester rendeletében többek közt a következő áll: „Bármely repülő csészealjként vagy repülő szivarként ismert repülő szerkezet, amely a közösség területén landolna, azonnal őrizetbe vétetik.”

Úgynevezett harmadik típusú találkozás bizonyíthatóan még soha sem jött létre emberek és az idegenek között (Illusztráció a Harmadik típusú találkozások című mozifilmből) Forrás: AFP

Elie Jeune, a néhai polgármester fia elmondta, hogy a tiltás ötletes módszer volt, hogy felhívják a figyelmet a városra. Hiszen abban az időben – pár évvel a híres-hírhedt 1947-es roswelli eset után – meglehetősen gyakoriak voltak a földönkívüliek észleléséről szóló beszámolók.