Vágólapra másolva!
Keddenként, a 19 órás hírek után hallható az InfoRádió új tudományos-ismeretterjesztő műsora Szigma – a holnap világa címmel. A félórás, többször ismételt műsorban a Magyar Tudományos Akadémia kutatóinak legújabb eredményeit mutatják be mindenki számára érthetően.
Vágólapra másolva!

2016. szeptember 13-án az InfoRádió és a Magyar Tudományos Akadémia Kommunikációs Főosztályának együttműködésében elindult a Szigma – a holnap világa című tudományos-ismeretterjesztő műsor. A hallgatók első kézből kapnak tájékoztatást azokról a legfrissebb kutatási eredményekről, felfedezésekről és fejlesztésekről, amelyek ma vagy holnap megváltoztathatják az életünket és mindazt, amit a világról gondolunk – írja az mta.hu a kiadott sajtóközleményben.

Lovász László, az MTA elnöke a műsor indulásakor elmondta: a tudomány egyre nagyobb hatással van mindennapi életünkre, ugyanakkor az átlagember egyre kevésbé érti a tudományos kutatásokat, folyamatokat. Az Akadémia ezért is szeretné minél szélesebb körben bemutatni, hogy mivel foglalkoznak a kutatók napjainkban, és hogy mi a tudományos módszer lényege.

Simon Tamás, az MTA Kommunikációs Főosztályának vezetője szerint az InfoRádióval való együttműködés célja, hogy növeljék az MTA kutatóintézet-hálózata, az ott születő tudományos eredmények és az ott dolgozó szakemberek láthatóságát a társadalom és a döntéshozók számára.

Az eddigi adásokban szó esett többek között kisbolygókkal és születő planétákkal kapcsolatos kutatásokról, gerincsérülteknek és vakoknak fejlesztett alkalmazásokról, daganatok keletkezésének mechanizmusairól, valamint a Hévízi-tóban úszkáló trópusi fajokról is.

A teljes hírt az mta.hu oldalán lehet elolvasni.