Váratlan segítséget kap a fajtársai által megtámadott oroszlán

oroszlán, támadás, video
Vágólapra másolva!
Egészen szokatlan jelenetet örökítettek meg a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. Két hím oroszlán támad rá egy magányos harmadikra. Úgy tűnik, hogy az állat sorsa megpecsételődött, amikor egészen váratlan segítséget kap.
Vágólapra másolva!

A hím oroszlánok között nem ritkák a hatalmi harcok, amelyek gyakran végződnek valamelyik fél halálával.

Érkezik a felmentő sereg

Egy ilyen küzdelmet örökítettek meg a Kruger Nemzeti Parkban. Két hím oroszlán támad meg egy harmadik hímet, amely valószínűleg rossz területre tévedt.

A magányos, elég legyengültnek tűnő állatnak látszólag semmi esélye sincs. Szinte már az utolsókat rúgja, amikor szinte a semmiből

felbukkan egy bivalycsorda.

A hatalmas növényevőket valószínűleg a küzdelem zaja vonzotta oda, mert a bivalyokról köztudott, hogy hajlamosak segíteni a bajban lévő társaiknak.

A bivalyok sem kímélik

Érdekes módon, amikor meglátják, hogy nem egy fajtársuk került veszélybe, hanem az egyik fő ellenségük, akkor sem vonulnak vissza, hanem rátámadnak az oroszlánt gyilkoló oroszlánokra, és el is kergetik a társuk közeléből.

Utána azonban a súlyosan sérült oroszlánt is megkergetik.

A történet nem végződik hepienddel. A videóhoz fűzött beszámoló szerint bár a megtámadott állatnak sikerült elvonszolnia magát egy nyugalmasabb helyre, de még aznap elpusztult a sérülései miatt.

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.