Behúzott egyet a fotósnak a részeg gorilla

hegyi gorilla
Vágólapra másolva!
A ruandai gorillafotózáson egy hatalmas hím nem tolerálta a túlzott érdeklődést. A rémisztő találkozó eredménye: egy sebhely és egy tökéletes pillanatfelvétel.
Vágólapra másolva!

Christophe Courteau a ruandai Volcanoes Nemzeti Parkban egy szervezett gorillafotózáson vett részt - ilyenkor a park látogatói testközelben ismerkedhetnek az emberhez szokott hegyi gorillákkal (Gorilla beringei beringei), és egy órát tölthetnek a társaságukban. Az egyik hím gorillának azonban ezúttal elege lett a publicitásból, és hirtelen rátámadt a fotósra, mielőtt az kihátrálhatott volna a helyzetből.

“Mintha egy vonat ütött volna el” - emlékezett vissza Courteau a pillanatra, amikor Akarevuro, a kétméteres, csaknem kétszáz kilós kifejlett hím rátámadt, és a földre teperte. Szerencsére megúszta a kalandot, és csak a homlokán sebesült meg a fotós, aki a jobbhoroggal épp támadó gorilláról olyan képet készített, mellyel feltehetően találkozunk majd a természetfotó-pályázatok díjnyertes felvételei között.

Hegyi gorilla a ruandai Volcanoes Nemzeti Parkban Forrás: Flickr/Joseph King

A nem várt agresszív fellépés oka az lehetett, hogy Akarevuro jócskán belakmározott az erjedő bambuszágakból, és riválisának nézte a 46 éves férfit. A jelenetet egy másik fotós megörökítette, a képeket - a gorilla-jobbhoroggal együtt - megcsodálhatjuk a Daily Mail oldalán.