1000 nap alatt a Föld körül

Sedna IV
A felújított Sedna IV
Vágólapra másolva!
Körbeutaznád bolygónkat egy vitorláshajó fedélzetén? Jean Lemire, az ENSZ környezetvédelmi nagykövete, elismert kanadai biológus ezzel tölti idejének nagy részét a Sedna IV fedélzetén, olyan helyeken kikötve Alaszkától a Fülöp-szigetekig, ahol érdekes megfigyelésekre számít az élővilággal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A különleges utazás az "1000 nap alatt a Föld körül" projekt keretében jöhetett létre, aminek egyik célja, hogy megmutassa világunk lélegzetelállító szépségét, másik, hogy segítsen megérteni a minket körülvevő élővilág működését, részeinek funkcióit.

Az óceánok mélyétől a hegycsúcsok magasságáig, a dzsungelek belsejétől a szavannák távoli széléig bejárjuk Földünket, hogy felfedezzük az élővilág csodálatos sokféleségét és tanúi legyünk a törékeny egyensúlyának.

A felújított Sedna IV Forrás: Origo

A Sedna IV vitorlás

A Sedna IV 51 méter hosszú, háromárbocos tengerjáró vitorlás. 1957-ben építették és 1992-ben újították fel először. 2001 óta szolgálja a természetvédelmet és a biológiai sokszínűség kutatását. 2002-2003 között egy északi-sarki expedícióra, 2005-2006 között pedig egy antarktiszi expedícióra vitte el a kutatókat.

2011 és 2012 között a vitorlást megint teljesen felújították, hogy eleget tehessen eddigi legnagyobb missziójának, amelynek során a kutatók körbehajózták vele a Földet. Az utazásról filmsorozat készült 1000 nap alatt a Föld körül címmel.

Tűzhalvadászat Forrás: Origo

A sorozat március 16-tól minden hétköznap este 22:00-kor lesz látható az OzoneNetworkön és az OzoneNetwork HD-n.

Egy tengeri madár Forrás: Origo