Ez az igazi gyorskaja: rántott rák másodpercek alatt

kémcső főzés
Vágólapra másolva!
A videón két japán hölgy rendkívül látványoson bemutatja, hogyan lehet a fizika és a modern technika kombinálásával pár másodperc alatt tempura, azaz bundázott garnélát készíteni. Otthoni kipróbálásra nem ajánljuk a módszert.
Vágólapra másolva!

Az üvegcsőből nagy erővel kilőtt négy garnéla nagy sebességgel repül át a levegőn és közben lezajlik a bundázás folyamata. A rákok átrepülnek a liszten, a tojáson és a zsemlemorzsán, majd a lángszóró által kilövellt lángnyelven, hogy végül tökéletesre sülve landoljanak a tányéron.

A videó a szokásos főzőműsorok stílusában kezdődik. Két hölgy bemutatja a hozzávalókat. Az elkészítési eljárás azonban már minden csak nem hagyományos.

Előkészületek a garnélasütéshez Forrás: Youtube/Docomo

A recept a következő

Vegyünk négy szép királygarnélát (vagy hasonló nagyméretű garnélát).

Tegyük be őket egy szén-dioxiddal működő légágyúba. Közben készítsük elő a bundázáshoz szükséges hozzávalókat.

Öntsük a felvert tojást egy nagy rozsdamentes edénybe, amely képes nagy nyomással kispriccelni az anyagot.

Töltsünk meg liszttel négy fordított háromszög alakú liszttartót, amely alkalmas a liszt gyors kifújására. Ugyanezt a műveletet ismételjük meg a hasonló zsemlemorzsatartóval is.

Izzítsuk be a lángszórót, és tegyük a célba a tányért, és ne feledkezzünk meg a biztonsági szemüvegről.

Végül nyomjuk meg az indítógombot, és fogyasszuk el a készre sült rákokat, amelyek energiatartalma – a videó szövege szerint – mindössze 502 kilokalória.

Az egész folyamatot természetesen számítógép vezérli.

A videó valójában nem főzőműsorhoz vagy egy fizikai kísérlet bemutatásához készült, hanem egy nagysebességű 4G internetet szolgáltató japán cég rendkívül látványos reklámja.