Vágólapra másolva!
Először született egyszerre két afrikai leopárdkölyök a Nyíregyházi Állatkertben. A kölykök az Ami és Amina neveket kapták, és várhatóan 1,5-2 éves korukig maradnak majd a parkban.
Vágólapra másolva!

Családi örömök érték a Nyíregyházi Állatpark afrikai leopárd (Panthera pardus) párját. A dán származású 16 éves hím és a Franciaországból érkezett 15 éves nőstény már évek óta a park lakója, s 2007-es frigyük óta szinte minden évben születik utód náluk. Idén első alkalommal nem egyke jött a világra, hanem egy testvérpár.

Ami és Amina, a július 6-án született afrikai leopárdtestvérpár a Nyíregyházi Állatparkban Forrás: MTI/Balázs Attila

A július 6-án született sárga bundájú fekete foltos apróságok 3 hónapnyi vemhesség után jöttek a világra, s egyenlőre anyatejjel táplálkoznak, de 3-4 hónaposan már el fogják kezdeni kóstolgatni a húst is.

A kölykök anyjukkal közös kifutóban élnek, s körülbelül másfél-két éves korukig maradnak Nyíregyházán, utána pedig egy másik európai kertbe kerülnek.

Amit és Aminát, a július 6-án született afrikai leopárdtestvérpárt bemutatják a sajtó munkatársainak a Nyíregyházi Állatparkban Forrás: MTI/Balázs Attila

Csütörtökön a leopárdbébiket egy általános orvosi vizsgálatnak is alávetették a park szakemberei, ahol többek között fény derült az ivarukra is: egy hím és egy nőstény született a nyírségi kertben. Gondozóiktól az Ami és Amina afrikai nevet kapták, ami szombaton születettet valamint nemes szívet jelent.