Vágólapra másolva!
A május 26-ai bolygóegyüttállást a felhős idő miatt nem sokan élvezhették. Az alábbi kép Veszprémben készült, és bármilyen meglepő, a Vénusz, Merkúr és a Jupiter is látszik rajta. Hol?
Vágólapra másolva!

Forrás: Landy Gyebnár-Mónika

A fenti kép alapján valószínűleg csak két bolygót talált meg. A további kereséshez a kép nagyobb változata, a bolygókat tartalmazó égterületet kiemelve ide kattintva látható.

A képet Landy-Gyebnár Mónikától kértük, aki a következő kommentárt fűzte hozzá: "Nálam botrányosan felhős volt, a sávok közt ugyan megvannak a bolygók, de a témához nem méltó minőségben és még nagyon világosban. Később abszolút felhőben voltak...A Jupiter épp csak kikukucskál a felhőből, a Merkúr és a Vénusz épp tiszta. Olyan pillanat nem volt, amikor mindhárman egyszerre rendesen látszottak volna."

A megfejtés: a nagyobb kép feliratozott változatát ide kattintva érheti el. A Jupiter a részleges felhőtakarás miatt ilyen halvány.

Ha az égi háromszöget már nem is láthatjuk, a következő napokban is érdemes rápillantani a nyugati horizontra, mert a három bolygó még egy darabig látványosan közel lesz egymáshoz.

Ha sikerült képet készíteni az együttállásról, töltse fel Facebook-oldalunkra!