Vágólapra másolva!
A Bottom Shaker My Secret nevű óangol juhászkutya lett a budapesti Kutya Világkiállítás első helyezettje. A magyar kutya hetven ország tizennyolcezer nevező állata közül bizonyult a legszebbnek.
Vágólapra másolva!

A hatéves többszörös győztes óangol juhászkutya (bobtail) tenyésztője Szetmár István, tulajdonosa Vörös Zsuzsa olimpiai és világbajnok öttusázó és Koroknai József. Bottom Shaker My Secret vagy hívónevén Jimmy hetven ország tizennyolcezer kutyája közül bizonyult a legszebbnek a nemzetközi zsűri szerint.

Bottom Shaker My Secret "Jimmy" a zsűrivel MTI Fotó: Szigetváry Zso

A csütörtöktől vasárnapig tartó budapesti Kutya Világkiállítás végső összevetésére vasárnap este került sor. A bobtail egyedüli magyarként volt jelent a tíz legszebb kutya között, az ellenfelei között volt foxterrier, labrador, szamojéd és tacskó is.

Jimmy a díszringben MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A második helyezett a brazil Travella Starlord nevezetű drótszőrű foxterrier lett, a harmadik Chic Choix Cleopatra Eurydice nevű lhasa apso Dél-Afrikából. A negyedik helyen az orosz Formula Uspeha Colibri nevű rövidszőrű kaninchen tacskó végzett.

Jimmy tavaly a legszebb pásztorkutya lett a legnevesebb brit kutyakiállításon, a Cruftson MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kiállításokon a kutyákat típus és eredet alapján tíz fajtacsoportba sorolják be. A budapesti rendezvény első napján a terriereket, a tacskókat és az ősi típusú kutyákat mutatták be. Pénteken kerültek sorra a pinscherek, schnauzerek, molosszerek és a svájci hegyikutyák, szombaton pedig a kopók, a vizslák és a társasági kutyák. A kiállítás utolsó napján a juhász- és pásztorkutyákat, a retrievereket és a hajtókutyákat, valamint az agarakat állították ki. A világkiállításon minden nap végén megválasztották a nap legszebb kutyáját, vasárnap pedig a tíz fajtacsoportgyőztes versenyzett a kiállítás legszebb kutyája (Best In Show) címért.