Vágólapra másolva!
Halálra fagyott egy bolhacirkusz háromszáz tagja a szokatlanul hosszúra nyúlt télben Németországban, ezért majdnem elmaradt a húsvéti előadás. Egy parazitaszakértő mentette meg a helyzetet, saját bolhái kölcsönadásával.
Vágólapra másolva!

A bajor bolhacirkusz az észak-rajna-vesztfáliai Kommern skanzenjébe - Európa egyik legnagyobb falumúzeumába - tartott vendégszereplésre a szokásos húsvéti kirakodóvásárra, a szokatlanul hideg időben azonban a habszivacs védőcsomagolás ellenére is halálra fagytak az idomított rovarok a szállításukra szolgáló dobozban.

A rovartársulat igazgatóját, Robert Birket a skanzen kérésére egy düsseldorfi parazitaszakértő, Heinz Mehlhorn professzor segítette ki egy ötvenfős póttársulattal. A cirkuszigazgató azonnal megkezdte az új állatok betanítását. A rovaroknak végül sikerült betanítani a legfontosabb attrakciókat, így körhintázást, a futballozást, a kocsivontatást. Utóbbiról ezen az oldalon láthatunk képeket.

Forrás: AFP/Frank Leonhardt

A bolhák a szabadban minden további nélkül képesek átvészelni a legkeményebb hidegeket is, a váratlan, nagy hőmérsékletzuhanást azonban nem viselik el - magyarázta a szakértő. A hír nem április tréfa, a német médiában valóban sok helyen olvashatjuk a beszámolót.