Kövesse élőben egy csimpánz születését!

csimpánz, majom, emberszabású, fogságban tartott majom
Vágólapra másolva!
Egy dél-afrikai rezervátumban a világon elsőként élőben közvetítik az interneten egy csimpánz világra jöttét.
Vágólapra másolva!

A Jane Goodall angol etológus és csimpánzkutató nevét viselő amerikai intézet dél-afrikai részlege élőben fogja közvetíteni a Nina nevű kilencéves csimpánz vajúdását. Az állatot 2007-ben vadászoktól mentették meg Dél-Szudánban.

A közvetítés már elindult, egyelőre csak azt lehet látni, ahogy Nina elbújik az alomban, esetleg az ülőrúdra ugrál, vagy éppen egy borítékkal vagy egy piros labdával játszik.

http://www.ustream.tv/embed/13036643?v=3&wmode=direct

Nina fiatal anyának számít - a vadon élő csimpánzok általában 15 éves koruk körül szülik első utódjukat -, és várhatóan az elkövetkező napokban hozza világra kicsinyét.

"Nem tudjuk, hogy Nina elfogadja-e az újszülöttet, ugyanis őt tragikus körülmények között választották el vadon élő családjától" - közölte a főemlősök megmentésével és rehabilitációjával foglalkozó intézet.

A rezervátumban általában nem engedik szaporodni az állatokat, Nina esetében azonban szemlátomást csődöt mondott a fogamzásgátlás; a most születendő kis csimpánz apja minden valószínűség szerint a Thomas névre hallgató árva hím csimpánz.