Megtalálták Göring nagy szerelmét

Hermann Wilhelm Göring német katonai vezető első felesége Carin Görig
Vágólapra másolva!
A náci vezető megszállottan szerette első feleségét, Carint. Róla nevezte el vadászkastélyát, és annak kertjébe temettette is el. Kétszer is megtalálni vélték már a maradványait: most kiderült, hogy az a csontváz Carin Göringé, amelyre 1991-ben bukkantak rá a felrobbantott kastélynál.
Vágólapra másolva!

Hermann Göring az egyik legmagasabb rangú náci vezető volt Hitler Németországában. Legismertebb pozíciói közé tartozott a Luftwaffe, a második világháborús német légierő főparancsnoki tiszte.

Göring megszállottan szerette első feleségét, a svéd Carint, aki elvált svéd férjétől, hogy a német katonatiszt és náci politikus felesége lehessen. (Az előző férj, Nils von Kantzow csapatban olimpiai bajnok tornász volt.) Göring 1923-ban vette feleségül Carint, aki azonban 42 éves korában, 1931-ben meghalt.


Carin Göring

A svéd asszonyt 1931-ben hazájában temették el, miközben Göring fokozatosan emelkedett a német náci párt vezetői közé. Első feleségét sosem feledte el, jóllehet később újra megnősült. Hatalmas vadászkastélyát - amelyet a harmincas években építtetett - Carinhallnak nevezte el. Sőt 1934-ben exhumáltatta felesége földi maradványait, és Carinhallban temettette el másodszor.

Carin azonban itt sem lelt biztos nyugvóhelyre. A második világháború végén Hermann Göringet a nürnbergi perben vád alá fogták, majd hamarosan meg is halt (öngyilkosságot követett el a rá kiszabott halálos ítélet végrehajtása előtt).

Carin földi maradványainak hollétéről sokáig spekuláltak a szakértők. Miután a náci rezsim összeomlott, a Berlintől nem túl messze lévő, Schorfheidei-erdőben található Carinhallt a Vörös Hadsereg foglalta el, a vadászkastélyt azonban még Göring utasítására maguk a németek, a Luftwaffe egyik speciális egysége robbantotta fel.

Forrás: AFP/DPA
Hermann Göring a nürnbergi per alatt

Ezután kincskeresők árasztották el a környéket, és 1951-ben emberi maradványokat találtak a területen. Úgy gondolták, hogy Carin maradványairól van szó, ezért a nő családja Svédországba vitette, majd elhamvaszttatta és eltemettette őket - írja a Livescience.com.

Negyven évvel később, 1991-ben azonban újabb rejtélyes lelet került elő: egy koporsó, amelyben egy csontváz maradványait találták meg. Megint felvetődött a kérdés: vajon Carin csontjai kerültek-e elő?

Marie Allen, az uppsalai egyetem törvényszéki genetikaprofesszora és kollégái most megtalálták a választ. A sejtmagi DNS-töredékeket ugyanis összevetették Carin Göring fiának DNS-ével, és kiderült, hogy anyáról és fiáról van szó. Így tehát az 1991-ben felfedezett maradványok tartoztak Carin Göringhez.