Halálcsillagot kértek a Fehér Háztól

Vágólapra másolva!
Több mint 25 ezren írták alá egy kérvényt, ezért a Fehér Ház köteles foglalkozni az amerikai állapolgárok azon felvetésével, hogy építsék meg a Halálcsillagot.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház We The People című honlapján az Egyesült Államok kormányzatának reagálnia kell a benyújtott petíciókra, ha azokat legalább 25 ezer ember aláírja. Ezen az oldalon gyűjtött össze több mint 29 ezer aláírást a kezdeményezés, hogy 2016-ig kezdjék meg a bolygók megsemmisítésére képes Halálcsillag építését. A Fehér Háznak 30 napja van, hogy reagáljon a felvetésre.

Az online petíciót egy John D. nevű coloradoi férfi indította. A felhívás szerint a fegyverkezésre fordított források fókuszálása egy ilyen űrbéli fegyver megépítésével nemcsak új állásokat teremthetne, de erősítené az ország védelmét is.

A pennsylvaniai Lehigh Egyetem diákjai februárban kiszámították, hogy a jelen gazdasági helyzet mellett egy 140 méter átmérőjű Halálcsillag építése 8,52 x 1023 millió dollárba kerülne, és a jelenlegi kitermelési ráta mellett 833 315 évig tartana a fegyverhez szükséges vas bányászata.