Sokat lépett előre a weben a Debreceni Egyetem

Vágólapra másolva!
Csaknem 600 helyet javítva idén a 417. a Debreceni Egyetem a Webometrics felmérése alapján.
Vágólapra másolva!

A Webometrics (World Universities' ranking on the web) 20 000 intézményt értékel. Ebben a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (277.) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (380.) után a következő - így vidéken az első - magyar egyetem a debreceni.

A Webometrics által vizsgált négy mérőszámból háromnál (internetes keresőn található oldalak száma, láthatóság, dokumentumfájlok) tudott előrébb lépni a Debreceni Egyetem, megelőzve több, tavaly még előttünk végző hazai felsőoktatási intézményt.

"Az elért látványos javulás az integráció óta eltelt 12 év átgondolt erőfeszítéseinek és munkájának, a nemzetközi mércével is magas szintű kutatási eredményeknek, sikeres hazai és Európai Uniós forrásokból támogatott projekteknek, valamint ezek eredményes kommunikációjának köszönhető"- emelte ki Fábián István. A rektor szerint az egyetem, kihasználva az internet adta lehetőségeket (egyetemi honlapok, centenáriumi honlap, Facebook), kreatívan szélesítette az intézménnyel kapcsolatos információk megjelenési formáit és jelentősen emelte ezek számát.

"Az intézmény 15 karával, 25 doktori iskolájával ma kutató-elitegyetemként a magyar felsőoktatás legszélesebb kínálatával várja a hazai és külföldi hallgatókat, számos tudományos műhelye végez nemzetközi színvonalú kutató munkát, ezért is fontos, hogy a különböző rangsorokban jelen legyünk, hiszen ez jelentősen segítheti a rövid és hosszú távú stratégiai céljaink elérését és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését" - hangsúlyozta Páles Zsolt tudományos rektorhelyettes.

Az intézmény vezetése a következő évben a mostaninál is előkelőbb helyet szeretne elérni a ranglistán, ennek érdekében a jövőben - a romló finanszírozási helyzet ellenére, intenzív pályázati tevékenységgel - tovább javítják az egyetemen folyó oktató és kutatómunka feltételeit.