Megkezdődött a Centenáriumi Év a Debreceni Egyetemen

Vágólapra másolva!
Hosszú idő elteltével újra címer díszíti a Debreceni Egyetem Főépületének timpanonját. A központi épület homlokzatán február 3-án reggel leplezték le az állami jelképet, Domokos Zoltán fémműves alkotását.
Vágólapra másolva!

A Centenáriumi év programsorozatát nyitó kétnapos ünnepség Ünnepi Szenátusi Üléssel folytatódott a jogelőd Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem megalapításának 100. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetemen. Fábián István beszédében felidézte a Református Kollégium alapításáig visszanyúló gyökereket kiemelve, hogy a város és az egyetem hagyományai évszázadok óta szoros kapcsolatban állnak egymással.

"Elődeink munkája révén a Debreceni Egyetem előtt ma is történelmi lehetőségek állnak. Büszkék vagyunk az eredményeinkre, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy az ezek alapján 2010-ben elnyert kutatóegyetemi cím kötelességeket is ró ránk. Törekvéseink középpontjában a minőségelvű oktatás és tudományos munka áll, hiszen csak ez biztosíthatja, hogy nemzetközi szinten is mind inkább látható, kiemelt intézménnyé váljunk" - fogalmazott a rektor.

További információk és képek a Debreceni Egyetem oldalán.