Játék közben könnyebb megjegyezni, mi volt az ókori világ hét csodája

Vágólapra másolva!
Minden kor embere megválasztja a maga építészeti, természeti csodáit. Manapság is szavazhatunk, de a leghíresebb csodákat egy ókori görög utazó írta le. Antipatrosz a Kr.e. 2 században nevezte meg azt a hét, ember alkotta építményt, melyeket a legszebbeknek, leghatalmasabbaknak talált. Az ókori világ csodájából sajnos mára csak Kheopsz fáraó piramisa maradt meg. A 7 csoda című játékkal mindenki megismerheti az ókor emberének pazar alkotásait.
Vágólapra másolva!

A 7 csoda (7 Wonders) egy izgalmas kártyajáték, melyben 3 koron keresztül építhetjük fel a saját ókori csodánkat. A 7 építmény, amelyet felépíthetünk a hozzá tartozó birodalommal együtt: Szemirámisz függőkertje Babilonban, Pheidiasz olümpiai Zeusz-szobra, a halikarnasszoszi mauzóleum, a rodoszi Kolosszus, az alexandriai világítótorony, a gízai piramisok és az amelyiket Antipatrosz a legszebbnek nevezett, az epheszoszi Artemisz-templom.

A játékot 2-7 játékos játszhatja, de izgalmasabb ha többen játszunk egyszerre. A játék lefolyása gyors, körülbelül 30 perc. Ennek megfelelően, szinte kötelező megadni a győztesnek a revans lehetőségét, és erre a játék rövidsége miatt jut is idő.

A három koron át tartó játék során különböző épületekkel, katonai létesítményekkel, új technikai vívmányokkal kell felépítenünk a csodánkhoz tartozó civilizációnkat. Az akciókat egyszerre hajtják végre a játékosok, minden korban hatot. Három különböző akció közül lehet választani: létesítmény felépítése (ez a leggyakoribb), csoda építése és a kártya eldobása pénzért cserébe. Az egyes korok végén katonai konfliktusokra kerül sor, majd a harmadik kor végén a pontok összesítésekor kiderül, melyik a legfejlettebb, leggazdagabb, katonailag legerősebb civilizáció.

A játék nem bonyolult, sokféle taktikával lehet felépíteni a civilizációnkat (megerősíthető egy város katonailag, tudományos-technikai eszközökkel vagy gazdaságilag), a játék gyors, kevés holtidővel, szórakoztató és a szerencsének elhanyagolható a szerepe. A játék kidolgozása, a csodák grafikái, az akciólapok nagyon igényes, szép kidolgozásúak.

(x) A játékot az [origo] játékboltban is meg lehet vásárolni.