Még egy magyar egyetemi képzés a világ legjobbjai közt

Vágólapra másolva!
A Közép-európai Egyetem filozófiai képzése is a legjobbak közé tartozik a világ legjobb egyetemeit évről évre rangsoroló cég adatai szerint.
Vágólapra másolva!

A QS Quacquarelli Symonds cég 2004 óta készíti el a felsőoktatási intézmények és szakirányú karaik, intézményeik világranglistáját, a QS World University Rankings-t. A QS megvizsgálta az egyes szakterületi képzéseket is a természettudományok, az élet- és orvostudományok, a műszaki-technológiai, valamint a társadalom- és bölcsészettudományi oktatás területén. Hazánkból 2011-ben három képzési terület került be saját tudományterületén a világ legjobb 200-nak minősített oktatási programja közé.

seidovv
A CEU Nádor utcai épülete

Május végén már hírt adtunk arról, hogy az ELTE földtudományi képzése, valamint a Szegedi Tudományegyetem vegyészmérnöki programja is bekerült a legjobb oktatási programok közé. Akkor kimaradt a cikkből, hogy a társadalom- és bölcsészettudományok terén a Közép-európai Egyetem (CEU) filozófiai képzése is megszerezte az igen előkelő 101-150. helyet a világranglistán.