A tévében is indul a Mindentudás Egyeteme 2.0

Vágólapra másolva!
Április 4-től sugározza a Magyar Televízió m1 és m2 csatornája a Mindentudás Egyeteme 2.0 műsorait.
Vágólapra másolva!

A magyarországi tudományos ismeretterjesztés egyik legnépszerűbb vállalkozása, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom által alapított Mindentudás Egyeteme új sorozata 2011 elején indult el a Norvég Alap támogatásával. Összesen tizenhat előadást hallgathatott meg a közönség, egyebek között a genetika, az alváskutatás, a fenntartható energetika vagy az asztrobiológia legújabb kutatási eredményeiről.

2011. április 4-től hetente más-más tudományos témával ismerkedhetnek meg a nézők a Magyar Televízióban tizenhat héten át: az előadásokat követően egy-egy téma felkért szakértői kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg az előadásokban felvetett társadalmi kérdéseket. A kutatási eredmények gyakorlati hasznosításáról pedig magazinműsorban tájékozódhat a nagyközönség. Hétfőn az előadást, kedden az ismeretterjesztő filmet, szerdán a kerekasztal-beszélgetést közvetíti az m1 14.30-tól. Az ismétlések ugyanezen napokon lesznek láthatók az m2-n 20.30-tól. A Mindentudás Egyeteme 2.0 műsorait a közszolgálati televízió kulturális adásaiból ismert Lévai Balázs vezeti.

A tévéműsorok tervezett adásrendje itt látható. A műsorok később a program honlapján, a mindentudas.hu címen is elérhetők lesznek. További információk Barabási Albert-László előadásáról az új [+] Tudni jó honlapon.

Fotó: Hajdú D. András [origo]