A Pathologiai és az Igazságügyi Intézet tömbösítése Debrecenben

Vágólapra másolva!
Közös tömbbe került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának Pathologiai és Igazságügyi Intézete. A beruházás eredményeként korszerűbbé és hatékonyabbá válnak a diagnosztikus szövettani, a citológiai és a molekuláris vizsgálatok, és megvalósul a minőségbiztosítás is.
Vágólapra másolva!

"A szerkezetileg és technikailag egy komplexumba összevont két intézet működését számos ponton összehangoltuk, elsősorban a bonctermi munka és az ahhoz kapcsolódó feladatok hatékonyabb ellátása érdekében" - tájékoztatott dr. Herczeg László egyetemi docens, az Igazságügyi Intézet igazgatója.

A Pathologiai Intézet az Elméleti Négyszög északnyugati, az Igazságügyi Intézet az Elméleti Négyszög délkeleti épületében helyezkedett el korábban. A centralizációval az Igazságügyi Intézet a Pathologiai Intézettel egy épületbe került. Az épület korábban sok kisebb átalakításon esett át, nemrég a tetőtér egy részét is beépítették.

"A jelenlegi beruházás eredményeként az épület alagsorában korszerű kiszolgáló helyiségeket, öltözőket és raktárakat alakítottunk ki. A földszinten a Pathologiai Intézet, az első emeleten az Igazságügyi Intézet helyiségei kerültek elhelyezésre. A Pathologiai Intézet bonctermének légteréből leválasztva egy új bonctermet hoztunk létre. A korszerű technológiai előírásokat betartva alagsori, térszint alatti bővítéseket is végeztünk" - mondta el dr. Méhes Gábor egyetemi docens, a Pathologiai Intézet igazgatója.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában a Pathologiai és az Igazságügyi Intézet tömbösítése 613.612.304 forint nettó kivitelezési költséggel valósult meg a Debreceni Egészség Központ Fejlesztési Projekt VII. sz. projektelemeként a TIOP-2.2.7-07/2F/2-2009-0002 pályázat keretében. A fejlesztés részeként 2.449 négyzetméteren történt épületrekonstrukció, a két intézet így összesen 2.642 négyzetméteren helyezkedik el. A kivitelező a HUNÉP Zrt. - Magyar Építő Zrt.