Plüssállatok között csempészték a két hónapos kistigrist - kép

Vágólapra másolva!
Plüsstigrisek között, egy táskában találtak rá vasárnap a határőrök egy két hónapos, benyugtatózott kölyöktigrisre a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren. A táska tulajdonosa Iránba szerette volna kicsempészni a fiatal állatot.
Vágólapra másolva!

A 31 éves thaiföldi nemzetiségű nő Iránba készült, ám problémák akadtak a túlméretes táskájának feladásával. A határőrök akkor kezdtek el gyanakodni, amikor a röntgenes átvizsgálásnál egy igazi macskára hasonlító alakot fedeztek fel. A kölyköt kitömött játéktigrisek alá temetve, elkábítva találták meg.

Az állat az illetékes természetvédelmi hivatal munkatársaihoz került, akik DNS vizsgálattal próbálják meghatározni, hogy melyik alfajhoz tartozik, hátha így kiderül, honnan származik, és hogy vajon fogságban vagy vadon született.

Forrás: Sulma Warne / TRAFFIC
A kölyöktigris megtalálása után, még elkábítva

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján a tigris (Panthera tigris) mind a 9 alfaját a veszélyeztetett kategóriába sorolják. A veszélyeztetett élőlények és a belőlük készült termékek nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) értelmében tiltott a velük való kereskedelem. A legfőbb rájuk leselkedő veszélyt az élőhelyük pusztítása és az orvvadászat jelenti, a tigrisek egyes testrészei ugyanis rendkívül keresettek a nemzetközi feketepiacon, de gyakran csempésznek élő állatokat, főleg kölyköket is.