2050: a rák gyógyítását és Jézus visszatérését várja sok amerikai

Vágólapra másolva!
Egy független közvéleménykutató szervezet kedden tette közzé legutóbbi felmérésének eredményeit, amelyben az Egyesült Államok polgárait kérdezték meg arról, mit várnak a következő 40 évben az élet különböző területein. A többség szerint nagy eredmények születnek a tudomány és a technológia területén, ám a válaszadók aggódnak a környezet miatt, félnek egy világháborútól és sokan várják Jézus visszatérését 2050-ig.
Vágólapra másolva!

A Pew Research Center for the People & the Press honlapján közzétett, számos grafikont tartalmazó felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 81%-a gondolja azt, hogy 2050-re már ugyanúgy lehet beszélgetni a számítógépekkel, mint az emberekkel, 71%-uk szerint a rákbetegségek gyógyíthatók lesznek, 66%-uk pedig abban bízik, hogy a művégtagok jobban működnek majd az eredetieknél. A felmérés szerint az amerikaiaknak körülbelül a fele gondolja úgy, hogy 40 éven belül felfedezzük a Földön kívüli életet, és hogy az űrutazás már mindennapos dolog lesz.

Ugyanakkor a felmérésben résztvevők 58%-a biztos benne, vagy legalábbis valószínűnek tart egy újabb világháborút, 53%-a mondja azt, hogy nagy terrortámadások lesznek az USA ellen, nukleáris fegyverekkel, és 72%-uk szerint várható nagy energiaválság a következő 40 évben. A megkérdezettek teljesen megosztottak abban a kérdésben, javul-e a környezet állapota (kb. 50-50%). A tengerek állapota azonban a többség (60%) szerint romlani fog - utóbbi véleményben biztosan szerepe van az országot jelenleg sújtó olajkatasztrófának.

A tudomány "árnyékosabb" oldalát tekintve a megkérdezetteknek közel a fele gondolja azt, hogy 2050-re embert klónoznak, chipeket ültetnek az emberek agyába az azonosításuk végett, és hogy képesek lesznek a gondolatokat kiolvasni az agyból.

A tudományos témák mellett a felmérés számos, az amerikai társadalomban fontos kérdést érintett, ezek közül érdekességképpen a Jézus Krisztus visszatérésében (2050-ig) való hitet említjük. A válaszok szerint a fehér bőrű evangélikusok hisznek ebben leginkább (58%), a katolikusok között ez az arány már csak 32%, a protestánsok között pedig 27.