Meteorit talált el egy német fiút - fotó és hasonló események

Vágólapra másolva!
Borsónyi meteorit karcolt meg egy 14 éves fiút Németországban, és vágott 30 centi széles gödröt a gyerek mellett az aszfaltba.
Vágólapra másolva!

A 14 éves német Garrit Blank iskolába igyekezett Essen városában, amikor felfigyelt az égen egy izzó, fehéres tűzgolyóra, amely egyenesen felé tartott. A következő pillanatban éles fájdalom hasított karjába és hatalmas robbanás hallatszott, akár egy villámcsapás mennydörgése.

A fiú bal karján 8 centi hosszú vágást ejtett az "égi átok", a gyerek füle a robbanástól még órákkal később is csengett. Más baja nem esett; igen nagy balszerencséje, ugyanakkor igen nagy szerencséje volt. A balszerencséje: 1 a 100 millióhoz az esélye annak, hogy valakit meteorit talál el.

A borsó méretű meteorit vegyi elemzése bizonyította, hogy a kőzet az űrből érkezett - adta hírül az Ananova brit hírügynökség. Az érdekes hír ugyanakkor további megerősítésre szorul.

Fotó a fiúról és a meteoritról

Hasonló események

  • 1954. november 30.: Az Alabamában élő Ann Hodges házának tetejét áttörte egy 1,4 kilogrammos meteorit, amely egy bútoron megpattanva eltalálta a hölgy csípőjét.
  • 1992. október 9.: Az Egyesült Államokban egy fényes meteort (tűzgömböt) láttak az éjszakai égen, amely még útja mentén több darabra hullott. Egyik töredéke átszakította egy Chevrolet csomagtartóját, de személyi sérülés nem történt.
  • 1994. június 21.: Jose Martin és felesége Madrid közelében kocsikázott, és egy meteorit betörte az autó szélvédőjét. A kődarab elgörbítette a kormányt, majd a hátsó ülésen kötött ki.
  • 2003. szeptember 27.: Több meteorit hullott az indiai Mayurbhanj-ban. A kődarabok több házat is eltaláltak, és egy idős férfi ekkor kapott szívinfarktust - talán a váratlan eseménnyel összefüggésben.