Botránysorozat Berlinben: most csimpánz harapta le az igazgató ujját

Vágólapra másolva!
Folytatódik a botránysorozat a berlini állatkertben: a kert igazgatója éppen dióval kedveskedett Pedrónak, a hím csimpánznak, amikor az állat leharapta az ujját. Bernhard Blaszkiewitz az utóbbi időben különféle botrányok kapcsán állandó szereplőjévé vált a német híreknek.
Vágólapra másolva!

A baleset után a kert igazgatóját, Bernhard Blaszkiewitzet (55) azonnal kórházba szállították, de jobb kezének mutatóujját a fertőzés miatt már valószínűleg nem tudják megmenteni.

Pedro a csimpánzcsoport rangidős hímje, tette minden bizonnyal dominanciája kimutatását szolgálhatta - mondta el az eset kapcsán az állatkert szóvivője, és biztosított mindenkit, hogy Pedro nem kap büntetést.

Forrás: AFP

Pedro - Herzlich Willkommen!

Blaszkiewitz idén nem először szerepel a sajtóban. A jegesmedvebocsról, Knutról világhírűvé vált állatkert igazgatóját először zöld párti politikusok márciusban azzal vádolták, hogy vágóhídra küldött feleslegessé vált állatokat - köztük egy törpe vízilovat és egy medvecsaládot -, illetve engedélyezte, hogy tigriseket és jaguárokat szállítsanak Kínába, ahol az állatok impontencia elleni kezelések alapanyagaiként végezhették - írta a Reuters.

Nem sokkal később az igazgató bevallotta, hogy 1991-ben saját kezével tekerte ki a nyakát néhány gazdátlan kismacskának. Ez volt a legjobb, amit tehetett, hiszen a macskák az állatkerti állatokra veszélyes betegségek hordozói lehetnek - nyilatkozta a Die Weltnek.

Májusban a PETA radikális állatvédő szervezet tett feljelentést Blaszkiewitz ellen, azzal vádolva a férfit, hogy a szintén az ő felügyelete alatt működő Tierpark Berlinben megengedhetetlenül szűk kifutón tart tíz medvét.

A június is botrányt kavaró eseménnyel indult: a látogatók elborzadva nézhették végig, amint az állatkert farkasfalkája egy kecske tetemét marcangolja cafatokra kifutójában. Nyilatkozatában Blaszkiewitz biztosította a látogatókat arról, hogy élő állat sohasem kerülhet a kert ragadozói elé táplálékul, illetve hogy csak domesztikált patásokkal etetik a ragadozókat.

Blaszkiewitz sorra utasítja vissza a vádakat, és rágalomhadjáratnak tekinti az ellen folyó támadássorozatot.