Kaktuszparádé a Pál utcai fiúk találkozóhelyén

Vágólapra másolva!
A kaktuszimádók találkozóhelye lesz a hét végén a Füvészkert.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete és a Füvészkert vezetése szerint a két szervezet számára kölcsönösen előnyös ez az együttműködés, mert a szúrós növények gyűjtőinek történelmi helyszínnel és harmonikus környezettel szolgál, a Füvészkertnek pedig segít abban, hogy rendezvényei még sokszínűbbek legyenek.

A vásárlási lehetőséggel kecsegtető, május 15. és 17. között rendezendő kaktuszkiállításon 20 kiállító és árus szerepel majd több száz növénnyel. A különlegességek a Füvészkert területén felállított sátrakban kapnak helyet, míg az eladásra szántak a Botanikus Kert utcácskáin lévő standoknál vásárolhatók meg.

Magyarországon több ezer kaktuszrajongót tartanak számon, az egyesület tagjainak létszáma tavaly valamivel több mint 400 volt. Az egyesület 1971-ben alakult meg. Évente több mint egy tucat kiállítást, vásárt rendeznek országszerte. Szakmai folyóiratuk kéthavonta jelenik meg.

Évekig a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendezték meg a budapesti kaktuszkiállításokat. Néhány éve költöztek át a rendezvények az ELTE Botanikus Kertjébe, régi nevén a Füvészkertbe, a Pál utcai fiúk kedvenc találkozó helyére.