Megkezdték a világ első klónozott drogszimatoló kutyáinak kiképzését

Vágólapra másolva!
Dél-Koreában megkezdték a világ első klónozott drogszimatoló kutyáinak kiképzését. A hét klónozott kutyakölyök egy kiváló drogszimatoló golden retriever génállományát hordja magában. A múlt év végén jöttek világra.
Vágólapra másolva!

Képzésük megkezdése előtt megvizsgálták őket, mennyire hordozzák azt az örökítőanyagot, amelynek révén tovább élhetnek bennük a kiváló "közös felmenő" tulajdonságai, és alaposan megfigyelték viselkedésüket. A program vezetője szerint már júniusban bevethetők lesznek.

Az eredményt a Li Bjong Csun vezette kutatócsoport érte el. A szakember korábban tagja volt annak a dél-koreai kutatógárdának, amely 2005-ben kitenyésztette Snuppyt, az első klónozott kutyát, egy afgán agarat.

Annak a kísérletnek a vezetőjére, Hvang Vu Szuk professzorra később rábizonyították, hogy meghamisította az emberi őssejtekkel kapcsolatos kutatásainak kísérleti eredményeit, és a botrány miatt sokan kételkedni kezdtek az addig elfogadott eredmények hitelességében is. Lire is rávetült a gyanú árnyéka, de tisztázta magát.