A Kékestető a Bálványról - olvasóink küldték

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az alábbi, 2007. december 28-án a Bálványon készült képet Biró Zsófia nevű kedves olvasónk jóvoltából, az ő magyarázatával közöljük.

2007. december 28-án meg akartuk nézni, hogy Bánkúton mekkora hó van, mert nálunk Lillafüreden nem sok maradt. Nagy tetszésünket váltotta ki, hogy a 700-800 méteres szinthatárt elhagyva (Bánkút-Szilvásváradi elágazás) "ráléptünk" a felhőkre, és a mélykék színű égen ragyogott ránk a Nap! Amikor elértük a környék egyik legmagasabb pontját, a 956 méter magas Bálványt, mesés látványban volt részünk: a környező hegycsúcsok szigetként úsztak a felhők óceánján, beleértve fehér csúcsaival az Alacsony-Tátrát is. A kiválasztott kép a Mátra irányába lett fotózva, ahol jól lehetett látni a Kékestetőt.

Forrás: Biró Zsófia

Nézze meg a felvételt nagyobb méretben!

Szerintem szavakkal még annyira se lehet leírni a látványt, mint képekkel; aki akkor ott volt, sosem felejti el. És mivel nem ez az első és utolsó eset, érdemes járni a természetet, amely mindig nyújt valamilyen csodát.

A fénykép SonyDSCW30-as amatőr digitális géppel, optikai zoom nélkül készült.

Biró Zsófia

A Föld éve alkalmából várjuk olvasóinktól a további - érdekes tájakat, látványos geológiai képződményeket - ábrázoló képeket (a fentihez hasonló rövid leírással), amelyek közül a legszebbeket megjelentetjük rovatunkban.