Gólya garázdálkodik Keszthelyen

Vágólapra másolva!
Emberek közt nevelkedett, ezért a legkevésbé sem félős az a gólya, amely mostanában a keszthelyi strandon és környékén szórakoztatja a horgászokat, kéreget az állomáson várakozó utasoktól, és már nem egy bejelentés érkezett róla - zaklatásért. A Magyar Madártani Egyesület a további atrocitásoktól tartva szemtanúkat keres.
Vágólapra másolva!

A fiatal gólyát legyengülve, kimerülten találták még tavaly ősszel Balatongyörökön, ahonnan az Magyar Madártani Egyesület Fenékpusztai Madármentő Állomására szállították. A Hannának keresztelt madár lábán gyűrű volt, ennek alapján az egyesület Madárgyűrűzési Központjában azonosították. Kiderült, hogy Ausztriában, egy Graz melletti településen jelölték meg fiókaként.

Hanna a madármentő állomáson egész télen remek kosztot és kvártélyt kapott, így tavasszal újult erővel kezdhette a szabad életet, Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter közreműködésével, aki márciusban maga engedte szabadon. Néhány hétig a Mentőállomás melletti műfészekben lakott, és elüldözött minden arra tévedő idegen gólyát.

Hanna, bár képes önálló táplálékszerzésre, időnként mégis a könnyebb úttal próbálkozik. Mivel teljesen szelíd és megszokta, hogy az emberek gondoskodnak róla, ezért inkább kunyerál, még a vasútállomáson várakozóktól is. Hanna meglehetősen erőszakos, többen feljelentették már az MME munkatársainál, akik legutóbb Keszthelyről szállították haza garázdasága miatt. Ha a madár nem tud beilleszkedni vadon élő társai közé, akkor előfordulhat, hogy hamarosan az Állatkertbe szállítják.

Bosszantó viselkedése miatt az MME munkatársai komolyabb atrocitástól tartanak, ezért kérik, aki tud róla, értesítse a Magyar Madártani Egyesület helyi munkatársát, Darázsi Zsoltot a 30/520-5968-as telefonszámon.

Hanna felismerhető a lábára erősített nagy méretű fekete műanyag gyűrűről.