Vágólapra másolva!
Esélylatolgatás, forgatókönyvek, védekezés és megelőzés - a világsajtó jelentős része ezekkel a kérdésekkel foglalkozik, mióta vészes mértékben terjedni kezdett a madárinfluenza... Cikkajánlónk kutatók, publicisták írásait, valamint hírösszeállításokat bemutatva különböző szempontokat vet fel a kérdés vizsgálatához.
Vágólapra másolva!

A madárinfluenzával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdések és válaszok
2006. januári adatok alapján egyebek mellett az alábbi kérdésekre kaphat választ az érdeklődő az Országos Epidemológiai Központ oldalán: Mi a madárinfluenza?; Melyek a fokozott megbetegítő-képességű vírusok?; Terjesztik-e a vándormadarak a fokozott megbetegítő-képességű madárinfluenza-vírusokat?; Miért különlegesek a jelenleg baromfik között észlelt járványok?; Mely országokban fordultak elő baromfiállományokat érintő járványok?; Milyen veszélyt jelent a kórokozó az emberi egészségre?; Hol fordultak elő emberi megbetegedések?; Milyen stratégiai intézkedéseket javasol a WHO?; Megfelelően felkészült-e a világ?

Madárinfluenza
Az origo kimerítő részletességű összeállítása a madárinfluenzáról: meghatározás, megelőzés, védőoltás, élelmiszerbiztonság, rendszeresen frissülő hírrovat. Alapvető tudnivalók a témáról, a spanyolnátha és a madárinfluenza közötti lehetséges kapcsolat, Az influenza vírusának változékonysága, Ajánlások utazóknak.

Madárinfluenza-dosszié
Követhető a vírus útja: az origo gyűjteménye napról napra rögzíti az újabb madárinfluenzás esetek felbukkanását 2004. januárjától, a vírus felbukkanásától kezdve.

Madárinfluenza-szócikk
A Magyar Virtuális Enciklopédia definíciója. "Madárinfluenza vírus mindenütt előfordul, Magyarországon is izolálták azt a törzset (H5N1), amely a jelenlegi, 2004 januárja óta tartó távol-keleti járványt elindította. Emberi megbetegedést azonban nálunk ezidáig nem okozott. A megoldást az oltás jelenti, ám ennek tudományos és pénzügyi hátterét megteremteni nem egyszerű feladat."

További linkek a Mindentudás Egyeteme oldalán.